Gi en gave
Meny
Foto: Andreas Dirdal Kydland (Stortinget) / Maria Indrøy Risanger (Innfelt) Last ned

Skuffelse over politiske signaler

Et statsbudsjett som kutter i bevilgningene til verdens fattige og et forslag om å legge ned ambassadeseksjonen på Madagaskar blir møtte med hoderystende skuffelse i NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Ved å redusere bistandsbudsjettet, svikter denne regjeringen verdens fattige. Bistandsbudsjettet ligger langt under den ene prosenten av brutto nasjonalprodukt som har vært en målsetning i mange år. Vi i NMS arbeider i mange av verdens fattigste land. Når regjeringen legger opp til kutt i bistandsbudsjettene, er det disse landene som rammes hardest, sier Trond Hjorteland, som er leder for avdelingen som har ansvar kommunikasjon og innsamling i NMS.

Kutt i skattefradrag

De frivillige organisasjonene i Norge er også svært skuffet over at AP/SP-regjeringen ikke benyttet et nytt statsbudsjett til å reversere fjorårets vedtak om å halvere muligheten til å trekke fra gaver til veldedige organisasjoner. Flere organisasjoner har påpekt at nedjusteringen av det skattefrie beløpet fra 50.000 til 25.000 har ført til inntektstap for det frivillige arbeidet.

Ambassaden

Om skuffelsen over statsbudsjettet er betydelig, er nok forslaget om å legge ned det norske ambassadekontoret på Madagaskar verre for NMS. Den som har reagert sterkest på det, er veteranmisjonær Arild M. Bakke, som nå er leder for NMS-seksjonen som arbeider i Øst-Afrika.

– Norge og Madagaskar har hatt en unik relasjon i over 150 år. Nedleggingen vil svekke denne relasjonen og truer viktige bistandsprosjekt, sier Bakke til Vårt Land.
Døråpner

Bakke har tilbrakt flere tiår på Madagaskar. Han har selv vært norsk generalkonsul, en innsats som førte til at han ble slått til ridder. Bakke påpeker blant annet at tilstedeværelse av de norske diplomater, har bidratt til et godt forhold mellom Norge og Madagaskar.

– De norske diplomatene har utviklet godte politiske relasjoner mellom Norge og Madagaskar. Diplomatene har også hatt mulighet til å kvalitetssikre og følge opp bistandsprosjekter, sier Bakke, som påpeker at de norske diplomatene har vært en døråpner for bistandsprosjekter på den store øye øst for fastlands-Afrika.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp