Gi en gave
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger / Hildegunn Lofthus Berntsen utenfor NMS Lilleborg. Last ned

«Skal vi ikke få høre litt om Gud a?»

− Det er en stor åndelig åpenhet og lengsel etter fellesskap her, merker Hildegunn Lofthus Berntsen (bildet) i NMS Lilleborg,
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

NMS Lilleborg er kirka som NMS overtok i 2021 for å drive gjenbruksbutikk og møteplasser. Stedet har nå fått en viktig plass i naboenes hjerter.

Gjenbruksbutikk i kirka

− Vi merket det da NMS Gjenbruk åpna. Kaffekroken ble raskt populær. Noen kom hver dag. Det var så tydelig at folk lengta etter et fellesskap, sier Anne Fjeldstad, en av de mange frivillige som legger ned utallige timer her.

Spørsmålene om tro vokser i takt med økende omsetning. Sammen med en annen frivillig, Anne Grete Husan, får Fjeldstad ideen om å samle dem som vil vite mer om tro.

− Vi begynte så smått med gratis middag for ett år siden, fikk gratis mat fra Matsentralen, og frivillige stilte opp på kjøkkenet. Tilbudet ble raskt populært. I dag kommer det rundt 80 personer på de ukentlige middagene, forteller Fjeldstad.

Det er under en slik middag en av gjestene utbryter: «Men skal vi ikke få høre litt om Gud a?» De sitter jo tross alt i en kirke, sier han. Det er ikke bare gratis mat i trange tider som er grunnen til at de er her.

− Snart begynte folk å dele og stille spørsmål. Vi synger og ber sammen, noen deler og andre stiller spørsmål, før vi avslutter med kaffe og velsignelsen.

Magisk og spesielt

− Mange som er innom arrangementene våre sier at det er noe magisk og spesielt her, fortsetter Hildegunn Lofthus Berntsen i NMS.

Det er noe med stemninga og varmen.

− Vi har virkelig fått fylle et stort behov.

For noen er dette den eneste varme middagen og det eneste smilet denne uka.

Det vokser stadig fram ideer til andre ting NMS Lilleborg kan brukes til.

− Så langt tilbyr vi middag, søndagssamlinger, torsdagslunsj og julemesser, i tillegg til NMS Gjenbruk. Vi planlegger også noe for unge voksne, tilbud for 40-60-åringer og redesignkurs, eksemplifiserer Berntsen.

− Det har virkelig vært en spennende reise så langt. Jeg føler vi går i ferdiglagte gjerninger og hviler i at Gud har en plan med NMS Lilleborg, sier hun og roser de frivillige.

− Folk skulle bare visst hvor mye tid og krefter de legger ned. Jeg er dypt takknemlig, sier hun.

NMS Lilleborg tas varmt imot av både lokalbefolkning og Oslo kommune. Før jul kom Rema 1000 med to biler fulle av bugnende bæreposer til hver enkelt middagsdeltaker.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp