Gi en gave
Meny
Last ned

Online franskkurs gjennom språksenteret på Lovasoa på Madagaskar

Nå kan du lære fransk fra godstolen hjemme. Kurs- og konferansesenteret Lovasoa på Madagaskar tilbyr nemlig digital franskundervisning.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Den tidligere norske skolen i Antsirabe på Madagaskar er omgjort til kurs- og kompetansesenteret Lovasoa, og eies av NMS og Den gassisk-lutherske kirke på Madagaskar (FLM).

Senteret tar blant annet imot norske studenter som har praksisopphold i landet. Men som følge av koronarestriksjonene kommer det ikke noen norske studenter til senteret for tiden. En stor del av de 55 ansatte bruker derfor kompetansen sin på andre områder.

– Vi er seks lærere med spesialkunnskap i fransk. Når vi ikke kan undervise studenter ansikt til ansikt her på Lovasoa, kan vi undervise folk gjennom digitale medier, sier Mamia Rakotondranaivo som er leder for språkavdelingen på Lovasoa.

Korona gir og tar

Over natten forsvant mesteparten av inntektene til Lovasoa, etter koronarestriksjonene ble innført. Nå tilbys det franskkurs der du får din egen lærer som underviser og veileder gjennom Skype-samtaler. Siri Nyen Sandstø, som er blant misjonærene som ble beordret
hjem til Norge da koronapandemien brøt ut, har hatt ansvar for kompetanseavdelingen ved Lovasoa. Hun understreker at senteret nå er avhengig av nye inntektskilder for å overleve.

– Nordmenn som ønsker å få franskundervisning av lærerne på Lovasoa, nyter godt av prisforskjellen mellom Norge og Madagaskar.

FRANSKUNDERVISNING: Solveig Nyen kan litt fransk fra før, men trenger litt formell kunnskap om språket. Mens hun sitter hjemme i Porsgrunn lærer hun fransk av Miantra, som oppholder seg i Antsirabe.

FRANSKUNDERVISNING: Solveig
Nyen kan litt fransk fra før, men trenger
litt formell kunnskap om språket. Mens
hun sitter hjemme i Porsgrunn lærer
hun fransk av Miantra, som oppholder
seg i Antsirabe.

Timeprisen for «én til én-undervisning» er hundre kroner. Hvor er det ellers mulig å få en slik pris? spør Nyen Sandstø.

Høy kompetanse

Mamia er ikke i tvil om at fransklærerne på Lovasoa faglig tilfredsstiller kravene til det norske markedet.

– Vi som er lærere her har alle vokst opp med fransk som skolespråk. I tillegg snakker vi fransk til daglig. Det betyr at vi har gode franskkunnskaper skriftlig og muntlig, sier hun, og legger til at det allerede er en håndfull nordmenn som får undervisning.

– I tillegg til at vi kjenner språket vi skal undervise i, har vi som lærere også hatt mye med nordmenn å gjøre. Instruksjonene blir i hovedsak gitt på engelsk, men flere av oss kan også litt norsk, legger hun til.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp