Gi en gave
Meny
Last ned

Nødrop fra flomofre i Thailand

Tusenvis av fattige innbyggere i Thailand mistet alt de eide da tyfonen «Yangi» rammet den nordlige delen av landet i september.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

På vegne av flomofrene ber nå Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT) NMS om hjelp.

– Den evangelisk-lutherske kirke i Thailand (ELCT) ønsker å være en støttespiller som bringer rettferdighet, håp og fred. Nå er det de som er rammet av tyfonen i Chang Rai-provinsen som trenger vår støtte. Derfor henvender vi oss til våre samarbeidspartnere og ber om at dere kan være med å hjelpe disse menneskene, skriver biskop Boonmee Jarupong i et nødrop til NMS.

Forholdet mellom den lutherske kirken, som ble etablert i 1994, og NMS er sterkt. Når Thailand nå opplever naturkatastrofe, er det naturlig for biskop Boonmee Jarupong å henvende seg til sine norske venner.

– Nå inviterer vi alle våre kristne søsken, både menn og kvinner, til å vise sin kjærlighet til dem som nå lider som følge av tyfon og flom, skriver biskopen i brevet til NMS

I brevet forteller Boonmee Jarupong at i noen deler av Chiang Rai-provinsen steg vannet til tre meter over vanlig nivå. Folk måtte flykte for å berge livet. Mange har mistet alle sine eiendeler i flommen.

Kirken i Thailand har delt hjelpearbeidet etter flommen inn i to faser; en nødhjelpsfase og en fase for oppbygging. I den første fasen blir arbeidet med å skaffe rent vann til de flomrammede prioritert. Men kirkens medarbeidere sørger også for mat, medisiner og klær til dem som er rammet.

I den neste fasen vil arbeidet med å reparere ødelagte hus og eiendommer bli prioritert.

– Så langt vi har midler, vil vi også forsøke å skaffe tilveie nødvendig utstyr for matlaging slik at livet kan vende tilbake, skriver biskopen i den lutherske kirken i Thailand i sitt nødrop til NMS i Norge.

NMS har sagt ja til utfordringen fra søsterkirken i Thailand. I første omgang er målet å samle inn 80.000 kroner til hjelpearbeidet.

I de nesten 50 årene som NMS har hatt arbeid i Thailand, har en rekke norske misjonærer vært utsendt til landet. I tillegg er det mange norske menigheter som har påtatt seg et spesielt ansvar for søsterkirken i Thailand. NMS håper nå at det norske «Thailand-miljøet» vil mobilisere slik at kirken kan være en livreddende støttespiller for de mange tusen som er rammet av flommen som fulgte etter tyfonen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp