Gi en gave
Meny
Foto: Kristine Sandmæl, Dnk / NY PARTNERAVTALE: Seksjonsleder for seksjon Øst-Afrika, Arild M. Bakke, og generalsekretær Helge S. Gaard signerer partneravtalen mellom NMS og ELCSA. Preses, biskop Myaka er vår felles avtalepartner. Last ned

NMS gjenopptar samarbeidet med Sør-Afrika

NMS og Evangelical Lutheran Church in Southern Africa (ELCSA) har inngått en samarbeidsavtale. Det er 25 år siden det har vært en slik avtale.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Etter at NMS ble etablert i 1842, ble vår første misjonær, Hans Schreuder, sendt til Sør-Afrika. Landet står for alltid i historiebøkene som NMS’ første kjærlighet.

Partneravtalen med Den evangelisk-lutherske kirke i Sør-Afrika (ELCSA) opphørte imidlertid på midten av 1990-tallet. Siden den gang har NMS og ELCSA, sammen med dyktige og engasjerte volontører, samarbeidet om noen prosjekter. Men det har altså ikke vært gjennom en formell partneravtale.

Tirsdag denne uken var imidlertid en historisk dag. Generalsekretær i NMS, Helge S. Gaard og seksjonsleder for Øst-Afrika, Arild M. Bakke, signerte den nye partneravtalen mellom NMS og ELCSA under sistnevntes generalforsamling.

– Nå ligger det til rette for samarbeid innen teologisk utdanning og studentutveksling. Også Den norske kirke har signert en ny avtale med ELCSA. Ledende biskop Myaka, som kommer til NMS’ generalforsamling neste sommer, holdt en sterk og utfordrende tale om viktigheten av integritet og villighet til omvendelse på åpningsgudstjenesten på mandag. I sin rapport til generalforsamlingen litt senere var han tydelig på at det fremover skal være transparens og ryddighet i kirkens forvaltningsrutiner, skriver Arild M. Bakke på Facebook.

– Høye standarder ble også kommunisert i det inspirerende bibelforedraget til gjesteforeleser Moyo, en lutheraner fra Zimbabwe. Biskop Myaka jobber nå målrettet med å legge til rette for et åpent samtaleklima mellom ulike lutherske kirker i Sør-Afrika. Biskoper fra NELCSA og ELCSA Cape Town er således til stede på generalforsamlingen. Det er nå tro på at en om ikke altfor lenge kan lykkes med en kirkesammenslutning av ulike etniske grupper. En mislyktes i forsøkene som ble gjort i 1980- og 1990-årene. Vi har også hatt et hyggelig besøk på den norske ambassade i Pretoria, skriver Bakke videre.

NMS ser fram til å igjen jobbe med ELCSA og gleder oss til å ta fatt på framtiden sammen.

 

Generalsekretær i NMS, Helge S. Gaard, har lagt ut dette glimtet fra ELCSAs generalforsamling.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp