Gi en gave
Meny
Foto: Privat / OLAVSFEST: Regionkoordinator i NMS region Trøndelag, Lisbeth Barlaup, sto på NMS sin stand under Olavsfest sammen med, blant andre, May Lisbeth Hovlid Aurdal, mobiliseringsansvarlig i NMS. Last ned

NMS på Olavsfest 2022 med handling og håp

Kø, liv, latter og yrende liv på NMS sin stand på Olavsfest i Trondheim. Svært godt besøkt av flere generasjoner. Til tider fylte køen til standen hele «stand-gaten».
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Olavsfest er en stor kirke- og kulturfestival som hvert år arrangeres i Trondheim. Den starter dagen før Olsok og varer ei uke. Det er en verdibasert festival som favner bredt i befolkningen.

Les mer om Olavsfest 2022 her.

NMS var på plass under årets Olavsfest med egen stand midt i stand-gata. Her fokuserte vi på festivalens tema; HÅP, hva vi kan gjøre for at andre kan få HÅP i verden. Hovedfokuset var vann til landsbyer i Laos. Ved å gi jenter i Laos mulighet til undervisning i stedet for vannbæring, er vi med å gi Håp. Godt for deg, livsviktig for andre. Materiell som var utviklet til «Walk for living water» var utgangspunktet for kommunikasjonen med folk som kom forbi.

Her kan du lese mer om «Walk for living water».

Lykkehjulet gjorde lykke

Barnefamilier, men også like mange voksne, ville gjerne prøve lykken. Mens hjulet snurret, fikk de vite hvem som var de største vinnerne; nemlig landsbyene i Laos og menneskene der som får hverdagen forandret på grunn av vanntilførsel og skolebygg.

Mange tok bilder av barna sine som snurret lykkehjul med NMS logo i sentrum. Disse bildene vil nå florere blant familiene sine feriebilder over hele Norge.

I tillegg til lykkehjul, og samtaler, tilbød vi vannspannholding og sporløp. Silketrykket HÅP av Håkon Bleken ble også solgt under festivalen.

De gode samtalene

Vi som betjente standen var en blanding av tilsatte, Ucrew og frivillige. Flott å kunne samarbeide, få felles erfaringer og utfylle hverandre. Mellom de ulike besetninger i bodene som hadde utstilling, bygdes også gode relasjoner.

Flere som besøkte standen var kirkelige tilsatte eller frivillige i NMS. Mange andre visste ikke hva NMS var, spurte, var interessert og lot seg informere. Langt flere vet nå mer om NMS og arbeidet de kan bli en del av i verden.

Mange flotte samtaler om livet, håpet , tro og misjon fant sin naturlige plass på standen i løpet av disse dagene.

Å ta del i Olavsfest, er en viktig arena for NMS, for å møte mange ulike mennesker fra hele Norge.

Mellomrommet

NMS jobber for å bidra til håp, slik direktør for Olavsfest Petter F. Myhr sier det:

«Å bære med seg håpet er en del av å være menneske.

Håpet lever i mellomrommene mellom alle hender som strekker seg mot andre. For vår verden finnes også håpet i de åpne hender som strekker seg mot andre, mot fellesskapet, i tillit. De hendene som griper en annens hånd og holder fast, respekterer, hjelper og støtter. Som tar sjansen på å bli møtt og tatt imot, som vil delta, som stiller opp.

Vennskap, kjærlighet og fellesskap er den beste grobunnen håpet kan få. Håpet har så dype røtter at det klarer seg også når det møter motstand. Som løvetannen finner håpet en vei. Det er vi som, slik som løvetannen, skal finne veien- sammen.

Håpet har kraft i seg til å flytte fjell.»

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp