Gi en gave
Meny
Foto: Spleis Last ned

NMS ønsker seg innsamlinger på Spleis

Mange ønsker seg gaver til NMS i stedet for bursdagsgave. Alle som ønsker å starte en innsamling til NMS har nå mulighet til å gjøre det på en ny og spennende måte.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

For 150 år siden hendte det at misjonsvenner hadde en egen åkerlapp som var «misjonsåker». Inntektene fra avlingen på det jordstykket ble gitt som gave til misjonen. Det har bestandig vært typisk for NMS sine støttespillere å være kreative når det gjelder å ta i bruk de beste og nyeste virkemidlene for å samle inn penger til hjertesakene våre. Spleis er en av vår tids «misjonsåkre».

Hva er Spleis?

Spleis er Norges største donasjonsbaserte folkefinansieringsløsning, eid av Sparebank 1. Folkefinansiering kalles også for crowdfunding, digital innsamling eller kronerulling på nett.

– Mer illustrerende forklart er vi en markedsplass på internett for innsamling av penger, forklarer Christian Drabløs som er forretningsutvikler i Spleis.

– Vi ser at det er et stort behov for tjenesten vi leverer i markedet. Samtidig ser vi at flere i Norge har blitt trygge på folkefinansiering som en tjeneste, fortsetter han.
– Hvem som starter en innsamling på Spleis varierer veldig. Men en fellesnevner er en ildsjel som ønsker å få hjelp til å realisere drømmer og prosjekter, enten for seg selv eller for andre.

Egen NMS-side på Spleis

NMS begynte å bruke Spleis i 2018 og har fått en egen side på nettstedet deres www.spleis.no/nms . Der kan man velge mellom tre foreslåtte formål for innsamlingen, eller velge fritt hvilket arbeid innsamlingen skal støtte. Ved å legge inn tekst og bilder blir innsamlingene personlige. På Spleis er det enkelt og trygt å gi. Det er morsomt både for den som samler inn og for giverne å se hvordan innsamlingen vokser.

Sigurd Egeland som er leder for NMS Fundraising er glad for samarbeidet med Spleis. Han vil gjerne anbefale denne løsningen til alle som ønsker å opprette en innsamling til NMS.

– Vi valgte Spleis fordi de har en god teknisk løsning og en fornuftig måte å ta betalt for tjenesten. I tillegg har de vist stor entusiasme og forståelse for vårt arbeid i prosessen som ledet opp til avtalen med dem, sier han.

Vil utgjøre en forskjell

– Vi har sett en stor vekst siden 2016. Til nå har vi samlet inn nesten 130 millioner kroner fordelt på 10 500 spleiser, forteller Christian Drabløs videre.

– Spleis brukes av vanlige mennesker som ønsker å gjøre en liten innsats for å gjøre verden litt bedre. Vi tror det er fordi folk forstår at vi alle har et ansvar for hverandre – om det er å hjelpe en nabo med medisinsk behandling eller bidra til en brønn i Afrika – så ser folk at pengene de gir blir brukt til helt konkrete og målbare prosjekter, som utgjør en forskjell!

Les mer:

BURSDAGSFEIRING MED MENING:
BI-professor Torger Reve feirer 70-årsdagen med bursdagsinnsamling til barn i Thailand på spleis.no.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp