Gi en gave
Meny
Foto: NMS-info Last ned

Bursdagsfeiring med mening

BI-professor Torger Reve feirer 70-årsdagen med bursdagsinnsamling til barn i Thailand på spleis.no.

– På min alder trenger man ikke gaver, slår Torger fast.

Han forteller at mange i omgangskretsen deres velger å ønske seg gave til et veldedig formål.

– For meg var det nærliggende å velge Lovsangshjemmet i Bangkok fordi datteren vår Margrethe har jobbet der. Vi har vært der og kjente godt til det. Jeg har jobbet med utdanning hele livet og har tro på at utdanning skaper framgang. For barna i slummen i Bangkok er denne barnehagen første skritt på veien for å lykkes. Derfor syntes jeg det var et formål som passet for meg.

Opprettet innsamling på spleis.no

Torger Reve valgte å opprette innsamlingen sin på spleis.no, og ble med det en av de aller første som har samlet inn penger til NMS på den plattformen.

Sigurd Egeland, som er leder for NMS Fundraising, er veldig fornøyd med at det er blitt mulig å opprette innsamlinger til NMS på Spleis.

– Jeg anbefaler å bruke Spleis fordi det er enkelt både for NMS og for de som vil starte en innsamling. Det er enkelt å komme i gang, det er enkelt å spre informasjon til sitt eget nettverk, og det er enkelt å følge med på Spleisen underveis. Og så er det jo litt morsommere enn giroblanketter, sier han.

Torger Reve er enig. For ham var det dessuten viktig at innsamlingen skulle foregå i ryddige former.

– Jeg synes det er veldig greit å ha et system der innsamlingen skjer gjennom en tredjepart som kan garantere at alt går riktig for seg. Jeg har jo ikke delt dette bare med venner og kjente, men også med næringslivskontakter, forklarer han.

Var det vanskelig å lage en innsamling på spleis?

– Spleis er enkelt å bruke og gir en fin oversikt. Jeg liker godt at det er mulig å takke giverne personlig. Jeg måtte ha litt hjelp for å få lagt inn flere bilder. Da fikk jeg hjelp av noen av barna og klarte å sette den opp slik jeg ønsket. Bildene er viktige. Folk orker ikke lese masse om et prosjekt de ikke kjenner, sier Torger.

Prøver å nå kr 100 000

BI-professoren har satt seg et høyt mål for innsamlingen sin. Hundre tusen kroner er målet. Invitasjoner til å støtte innsamlingen har gått ut i tre omganger. Første etappe i feiringen var en mottakelse på BI.  På selve 70-årsdagen reiste en gruppe av familie og venner til Thailand og besøkte Lovsangshjemmet. Tredje runde er en konferanse for hans faglige nettverk med påfølgende middag.

– Til nå har jeg bare fått positive reaksjoner på at jeg har denne innsamlingen, sier Torger.

Klikk her for å se hvordan en innsamling på Spleis kan se ut. 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp