Gi en gave
Meny
Foto: Eivind Hauglid Last ned

Millionoverskudd i NMS

Årsregnskapet for NMS viser et overskudd i 2022 på 3,9 millioner kroner. Overskuddet fra NMS Gjenbruk og stabile innsamlingstall bidrar til det gode resultatet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Det positive resultatet er utslag av gode inntektstall, men også av god kostnadskontroll. Vi er bevisst på at vi ikke skal bruke penger vi faktisk ikke har, sier Kari Anne Moen Salte, som er økonomileder i NMS.

GODE TALL: Økonomileder Kari Anne Moen Salte i NMS forteller at regnskapet for 2022 er gjort opp med et overskudd på 3,9 millioner kroner. Foto: Marit Mjølsneset

Hun opplyser at totalinntektene i 2022 var på 216,5 millioner kroner. Det er en økning fra 194 millioner i 2021.

Mer misjon

Økonomileder Salte er opptatt av å understreke at overskuddet i 2022 ikke er et resultat av innsparinger og nedskjæringer.

– I 2022 har vi hatt en kraftig økning i utgiftene til misjonsarbeidet. Vi har sendt ut flere nye misjonærer og vi har startet opp aktiviteter som lå i dvale under pandemien.

Gjenbrukssuksess

Det mest bemerkelsesverdige med inntektssiden i regnskapet til NMS, er resultatet fra NMS Gjenbruk. I løpet av året ble det solgt gjenbruksvarer for 83,9 millioner kroner. Det er en økning på 20,3 millioner fra 2021.

– Gjenbruksinntektene har stor betydning for oss. Rundt om i de 52 butikkene våre har vi 2200 frivillige medarbeidere som gjør en fantastisk innsats. Uten disse inntektene hadde ikke NMS støttet så mye arbeid rundt om i verden, sier Salte.

Valutakrise

Nesten halvveis inn i 2023, kan Salte registrere at den svake norske kronen fører til store ekstrakostnader.

– Når vi budsjetterer, tar vi høyde for en viss slingring i valutakursene. Men i år har det vist seg at den norske krona er svakere enn vi hadde forventet den ville bli. Ifølge de kalkylene vi har gjort, kommer vi til å få en ekstrakostnad på minimum to millioner kroner på grunn av valutasituasjonen.

Mer gjenbruk

Men om valutakursene bekymrer NMS-folk, smiler Kari Anne Moen Salte når hun får de ukentlige rapportene fra gjenbruksbutikkene.

– Omsetningen i gjenbruksbutikkene våre viser en veldig fin vekst. Til nå i år har de solgt for mellom 15 og 20 prosent mer enn i 2022. Denne økningen kommer utrolig godt med når vi samtidig har en utvikling i kronekursen som det er vanskelig å budsjettere, sier hun, og opplyser at gaveinntektene viser en liten økning til nå i 2023.

– Vi kan se optimistisk på framtida, men vi må hele tiden være opptatt av å drive budsjettmessig forsvarlig. Det er vi NMS tjent med, og ikke minst våre samarbeidspartnere i 16 land rundt i verden, sier hun.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp