Gi en gave
Meny
Foto: Privat / Marit Rundberg reiser til Hongkong som seniorvolontør for NMS. Last ned

Marit (71) er klar for ny Hongkong-periode

I en alder av 71 år reiser tidligere Kina-misjonær Marit Rundberg til Hongkong som seniorvolontør for NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Marit Rundberg tar i disse dager fatt på en ny periode i Kina – rettere sagt i Hongkong. 71-åringen har lang erfaring som misjonær i landet, og skal i en 18 måneder lang mellomperiode fungere som seniorvolontør.

– Vi går nå inn i en overgangsperiode mellom folk som har vært der lenge og nye som skal inn. I den perioden er det godt å ha noen som har vært der før, som snakker språket, som kan være med på å tilrettelegge og som kan hjelpe Hald-studenter som kommer på utveksling. I denne overgangsperioden får jeg representere NMS i ulike sammenhenger, sier Rundberg.

Forsinket

Akkurat nå skulle hun vært godt i gang med en to uker lang karantene som alle tilreisende til Kina må gjennom. Men en rekke uforutsette hendelser rundt flyreisen fra Norge har gjort at utreisedatoen har blitt noen uker forsinket. I dag, tirsdag 15. februar, er Marit omsider – og endelig – på vei.

– Hva får en 71-åring til å ville reise ut for en ny periode?

– Vi har alle fått et kall gjennom misjonsbefalingen om å gå ut og bringe evangeliet til alle folkeslag, sier Rundberg, som ble innvidd som misjonær i Os kirke for ganske så nøyaktig 41 år siden.

– Jeg har vært misjonær i Hongkong tidligere og har sterke bånd både til byen og til Kina. For meg er det en stor ære å få komme tilbake. I tillegg trenger NMS noen som har vært der før for å hjelpe til. Dermed ligger alt til rette for at jeg kan dra ut igjen i en alder av 71 år som «gjenbruksmisjonær», sier Rundberg.

Misjonsbefalingen

Søndag 6. februar ble Rundberg innviet som volontør i Sandar kirke i Sandefjord. I sin hilsen til menigheten trakk hun fram Jesus’ ord fra misjonsbefalingen.

– Jesus har lovet oss at han skal være med oss alle dager inntil verdens ende. Det stoler jeg på, når jeg nå igjen reiser ut, sier Rundberg.

Vil du vite mer om hva NMS gjør i Kina? Her kan du lese mer.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp