Gi en gave
Meny
Last ned

Kina

Her kan du lese mer om arbeidet til NMS i Kina.

Hva gjør NMS her?

Etter forfølgelsesårene har kirken vokst raskt og er nå et «offer» for sin egen vekst. Det er en enorm ledermangel, et stort underskudd på kirkelige undervisning, mangel på kristen litteratur, og kirken er preget av en svak kirkestruktur og lite penger. NMS samarbeider med kirken i Kina og støtter bibel- og presteskoler, bidrar med litteratur, økonomiske midler, ledertrening og organisasjonsbygging. Gjennom denne strategiske innsatsen når vi mange mennesker med omsorg og med budskapet om Jesus.

Kinas kommunistiske parti har ateisme på programmet og kontrollerer kirken strengt. I mange tiår ble kirken nektet å ta diakonalt ansvar. Nå er kontrollen noe lettere og man  har igjen fått tillatelse til å vise nestekjærlighet i praksis. Med vår sterke diakonale tradisjon, er vi godt rustet til å bistå kirken i Kina i å utvikle sin diakoni; Guds kjærlighet i handling. NMS har fokus på dette arbeidet i to provinser i Kina.

NMS startet arbeid i Kina i 1902 og ble sammen med alle andre utenlandske kristne kastet ut av landet i 1949. En vesentlig innsats kom først i gang igjen rundt 1990.

 

FAKTA OM KINA

  • Innbyggertall: 1 426 millioner, 91 % er han-kinesere
  • Religion: Folkereligioner 22 %, buddhister 18 %, kristne 5 %, muslimer 2 %, andre 1 %, Ingen religion 52 %
  • Styreform: Ettpartisystem

HONGKONG

  • Innbyggertall: 7,5 millioner
  • Religion: 49 % folkereligioner, 21 % buddhister, 14 % taoisme, 11,8 % kristne
  • Styreform: Begrenset demokrati

Næringsveier: Stor økonomisk vekst siden 70-tallet, er en av verdens største økonomier. Rik forekomst av naturressurser som kull, olje og jernmalm. Omfattende internasjonal handel og eksport; tekstiler, elektronikk, olje, biler, våpen. Betydelige investeringer i utlandet.

Levekår: Den tidligere ettbarnspolitikken har ført til utfordringer med en aldrende befolkning. Myndighetene fører kontroll med befolkningen samt media/internett og kritiseres for menneskerettighetsbrudd. Store forskjeller mellom rike og fattige, by og land. Hensynet til sosial stabilitet og økonomisk vekst er styrende for politikken.

 

Mer informasjon


Historier fra Kina

Bli en fredsskaper

Krig og konflikt har kun én god løsning: FRED. I ni land over hele verden kan DU bli med på å skape stabilitet, forebygge konflikt og bringe fred.

Etterlatt

Jin bor hos bestemor. Hun går i andre klasse og synes det er vanskelig å lese, men bestemor klarer ikke hjelpe henne. Når hun har lagt seg om kvelden tenker Jin på mamma. Men hun kan ikke lenger huske hvordan mamma ser ut …

Viser igjen i samfunnet

– Vi må gjøre noe for våre medmennesker, tenkte pastor Chen SongMei i YueYang kirke. Hun ivrer for diakoni, fordi hun mener tro og tjeneste går hånd i hånd.

Nyheter fra Kina

Misjonær for sitt eget folk

Etter over 40 år i NMS ble Po Chu Grønvold pensjonert høsten 2023. Men tjenesten er ikke over. Nå blir hun pastor i den kinesiske menigheten i Oslo.
Les mer

Blogginnlegg fra Kina

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp