Gi en gave
Meny
Last ned

Kjoleglede i Bodø-kirke

Rundt om i mange skap henger det flotte kjoler som bare er brukt én eller kanskje noen få ganger. Misjonsgruppa i Rønvik kirke i Bodø bruker disse kjolene til å skaffe penger til NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Ildsjeler med sans for misjon og fine klær gir inntekter til NMS.

– Vi inviterer damer i byen til å finne fram pent brukte klær. Så selger vi dem til inntekt for NMS og ungdomsprosjektet i Rønvik kirke, sier Anna Helene Johnsen i misjonsgruppa.

Stor stemning
To år på rad har Rønvik kirke, en lørdag i november, blitt omgjort til et fargesprakende kjolemarked. Det viser seg nemlig at mange mener at kjolen de en gang kjøpte til en spesiell anledning godt kan brukes av andre. Dermed ble det både farge- og moterikt i kirken under kjolefesten. Det er ikke ofte at kirker opplever kø utenfor dørene av folk som ønsker seg plass.

Årlig kjolefest
I 2019 forsøkte misjonsgruppa i Rønvik å finne nye og kreative ideer til å samle inn penger. Blant ideene som ble drøftet, var et slags bruktmarked. Ideen ble finpusset og kom ut som en «kjolefest».

– Vi tar egentlig imot litt mer enn bare kjoler. Vi sier at vi selger pent brukte dameklær. Det er jo ikke alle damer som kler seg i kjoler når de skal pynte seg. Utvalget av klær er derfor litt større enn kjoler.

De to årene kjolefesten har blitt avviklet, har det hvert år kommet inn 20 000 kroner. Nå har misjonsgruppen bestemt seg for å gjøre dette til et årlig arrangement.

 

Historien fortsetter under bildet

Glede og nytte
– Vi får kjoler fra både menigheten her i Rønvik, andre steder i Bodø og fra Tverlandet. Det er mange som synes dette er en morsom måte å arrangere noe til inntekt for misjonsarbeid. Vi har hatt stor glede av å arrangere disse kjolefestene. Når vi ser at dette også gir gode inntekter, fortsetter vi i årene framover, sier Anna Helene Johnsen.

Misjonsgruppa i Rønvik har ikke noe ønske om å gjøre den årlige kjolefesten til et eksklusivt arrangement som bare finner sted i deres kirke. Tvert imot oppfordrer de andre foreninger og grupper til å gjøre noe tilsvarende.

– Det krever arbeid å arrangere en slik kjolefest, men det er også veldig morsomt. Det kan faktisk være morsomt å samle inn penger, sier misjonsgruppa i Rønvik.

De deler gjerne av sine erfaringer. Hvis andre kan tenke seg en slik «moteriktig» innsamlingsdag, kan de gjerne sende en epost til annahjo@online.no.

Har du lyst til å lese flere slike artikler? Hva med et gratis abonnement på Misjonstidende?

Bli abonnent på Misjonstidende.

    PS: Du kan også sende en sms med "NMS MT" til 2490

    Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp