Gi en gave
Meny
Last ned

Innsamlingsrekord på KG

NMS sitt arbeid i Thailand får 2,6 millioner
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Hvert tredje år er det NMS sin tur til å være mottaker av KGs misjonsaksjon. KG (Kristelig Gymnasium) gir KG-aksjonen stor plass i begynnelsen av hvert skoleår og alle skolens elever er med. Aksjonen ledes av en komité på omtrent femten elever, som har med seg cirka 70 andre elever som «crew». Disse elevene administrerer og arrangerer en lang rekke med aktiviteter for å samle inn penger. Det er loppemarked, bolledager og aksjonsløp. Og ikke minst den store aksjonsdagen der alle skolens elever er ute og samler inn penger.

«Bolledager» på KG ga mange penger i aksjonskassa!

Tredjeklassingen Tuva Marie Mork var leder for årets KG-aksjon.

– Det beste med elevaksjonen er å få se og snakke med så mange fine elever som er engasjerte og som bryr seg om hverandre og prosjektet, sier hun.

– Om jeg skal velge et høydepunkt utenom finalen, så blir det aksjonsløpet for meg, sier Fredrik Gjøen, som var med i årets aksjonskomité.

– Det å se at hele komitéen og mange fra crew hadde stelt i stand tidenes aksjonsløp var virkelig gøy å se. Stemninga var på topp og rekord på både penger innsamlet fra løpet og antall deltakere gjør det ekstra gøy.

Korona-preg
Tre lærere og skolepresten bistår elevene med å lage KG-aksjonen. Kristin Måge Areklett har fulgt KG-aksjonen i en årrekke.

– Jeg synes selv at dette er den beste delen av jobben min. Sammen gjør vi noe viktig, og vi får resultater som betyr noe, både for KG og for prosjektene, sier Kristin.

Hun forteller at årets aksjon har vært litt ekstra utfordrende, men samtidig også ekstra vellykket:

– Det var noen perioder som var litt tyngre enn andre. VG 1 og 2 var i karantene i cirka en uke og mange var borte innimellom med symptomer eller korona. I tillegg hadde to elever i komiteen kyssesyken. Jeg merket godt at det var andre år med korona. Alt krevde nøye planlegging og tid.

– Til tross for dette har det vært veldig mye engasjement, sier Tuva. Det er gøy å se!

Over alle forventninger
Kristin bekrefter at alle elevene som var med har gjort en flott jobb:

– Alt de har laget i år har vært superfint: aksjonssangen, gensere, T-skjorter og alle filmene, ramser hun opp.

– Elevene har virkelig fått brukt seg selv og sine talenter. Tuva har vært en super leder. Hun har oversikt, blir ikke så stressa og ligger foran. De andre elevene har også vært supre i sine oppgaver og overgått alt jeg kunne forvente. Det er spennende å se hvordan de vokser inn i oppgavene sine.

Alle elementer i KG-aksjonen er gjennomtenkte og har skikkelig høy kvalitet. Global leder i NMS, Haakon Kessel, benyttet sjansen til å skaffe seg KG-aksjonens T-skjorte før den store finalen.

Mot menneskehandel i Thailand

NMS presenterte tre ulike prosjekter for KG allerede i vår, og formålet som ble valgt for årets KG-aksjon var forebygging av menneskehandel i Thailand. Det er et land de aldri har samlet inn til før.

Gjennom barnehagen Lovsangshjemmet i slummen i Bangkok, tilfluktsstedet Nådehjemmet som tar imot gravide jenter og kvinner, lørdagsklubber i Nord-Thailand, og kurs og oppfølging av familier er NMS med på å forebygge at barn, jenter og kvinner utsettes for menneskehandel.

Vanligvis reiser fire KG-elever på besøk til landet som er formål for aksjonen, men denne gangen var det umulig på grunn av pandemien. Likevel hadde fire elever fra komiteen laget et flott foredrag som virkelig viste hvor viktig kampen mot menneskehandel er. Alle skolens elever har fått se dette foredraget.

Thailand-misjonær Margrethe Reve Brandsæther (til høyre) sørget for at foredragsholderne Fredrik Gjøen, Tuva Marie Mork, William Rensel og Inga Torp Nilssen fikk et nært forhold til Thailand, selv om de ikke kunne reise dit.

– Arbeidet med foredraget er den delen av aksjonen jeg liker best, forteller Kristin. Det er krevende og intenst og kjekt. Jeg er veldig stolt over det vi fikk til.

For en rekord!
KG-aksjonen avsluttes med en finalekveld i Storsalen. Det er en fest-kveld uten like og det store høydepunktet er selvfølgelig når resultatet av aksjonen kunngjøres helt mot slutten av programmet.

For disse ekstremt engasjerte og flinke elevene samler inn virkelig mye penger. I fjor – da innsamlingen gikk til NLM – ble det satt noe de fleste mente måtte være en uslåelig rekord, da sluttsummen endte på mer enn 2,5 millioner kroner. Det var derfor ingen som forventet at denne rekorden skulle bli slått allerede i år. Gleden var derfor ellevill da sluttsummen som kom opp på skjermen endte på fantastiske 2, 635 654 kroner!

En stolt aksjonskomité kan feire en ny og utrolig innsamlingsrekord.

Aksjonsleder Tuva Marie Mork og nestleder i aksjonen, David Stangeland, overrekker den imponerende sjekken til leder for NMS Global, Haakon Kessel. Sammen med ham står Thailand-misjonær Margrethe Reve Brandsæter, og Asia-ansvarlig Merete Hallen.

–  På forhånd hadde vi ingen forhåpninger om å slå rekorden, så da jeg så på skjermen at vi gikk over fjorårets rekord fikk jeg helt sjokk, forteller Tuva.

– Det gikk ikke helt opp for meg, og jeg får fortsatt en god følelse inni meg når jeg tenker på det. Jeg er så stolt av det vi har fått til, og så imponert over alle elevene som har stått på og bidratt i lang tid.

– Når man har jobbet med en ting man brenner for i godt over 100 timer på en måned, så er man selvfølgelig opptatt av resultatet av disse timene, sier Fredrik.

– Når dette rekordhøye tallet kom opp fikk jeg ikke bare en følelse av at det hele var verdt det, men det ble heller en overveldende følelse av stolthet, glede og takknemlighet. En uforglemmelig opplevelse

– Jeg føler at vi får lov til å være med på noe større enn oss selv, sier lærer Kristin.

Og for NMS og alle som bryr seg om arbeidet i Thailand er det bare én ting å si: Tusen, tusen takk!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp