Gi en gave
Meny
Last ned

"Høtter" trengs også i NMS

Kulturhuset Sørreisa 20.11.21: Anna Magni Larsen fanger opp interessen på årets julemesse, og tenker at på bordene har den driftige snekkerklubben lagt fram "høtter" for salg. Etter litt forklaring, skjønner vi at høtter er nyttige saker!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Jeg var invitert til julemesse! Og ingen som helst sådan: Det Norske Misjonsselskap sin julemesse på Kulturhuset i Sørreisa kommer like sikkert som advent hvert år! Sørreisa Misjonsforening har arrangert denne messa årlig, siden 1961, bortsett fra i fjor, naturligvis.

Det første som møter meg i døra, er duften av kaffe. Svulmende bløtkaker og myke sjokoladekaker er på plass. Vi kan beundre utstillingene og kjøpe lodd, så nyte kaffe og godbiter mens vi bestemmer oss for hva vi skal sikte mot når salget åpner klokka 11. Foreningene er klare ved hvert sitt fargerike bord: Votter, sokker, gensere på rekke og rad med julekaker og julebrød innimellom. Snekkerklubben har høtter, smørkniver, gyngehester osv. Her er foreninger fra ulike områder av Sørreisa, og fra Finnsnes,  Senja, og Målselv. Barneforeninga Lysglimt og speiderne har egne bord. Spill og leker står klart for de yngste.

Arrangørene slipper å vente lenge: Bygdefolket kommer! Julemessa er innarbeidet og etterlengtet. Bokser med julekaker rives vekk når salget starter, og praten går lett rundt bordene. Munnbind og håndskrift makter ikke å legge en demper på stemningen!  Kjempeskjermen bak oss viser en helt annen virkelighet, og minner oss om hvorfor vi er her.  Alf Mathias Larsen forteller at han har tatt bildene selv. Inntektene fra julemessa går til NMS sitt arbeid i Thailand og Midt -Østen, og i år er det arbeidet i slummen I Bangkok det fokuseres på.

Det har blitt stillere i salen når messa avsluttes med misjonsmøte kl 1330, med lovsang og fortellinger om Nådehjemmet og Lovsangshjemmet. Vinnerne får sine ting og rusler fornøyde ut i den mørke november-ettermiddagen. Arrangørene puster ut og nynner videre mens de rydder stoler og bord:

«Jeg flykter ikke fra verden. Blant jordens minste små, der finner jeg den fremtid som jeg vil vente på. Ja, jorden skal forvandles, dens natt går alt mot gry! Jeg tror at Jesus Kristus skal gjøre verden ny!»

Julemesse gir håp for noen, et sted på jorda, og tro på at vi fremdeles kan løfte blikket og se ut over de nære tingene, de som gjør oss så førjuls-travle at vi står i fare for å glemme hvem vi venter på.

PS: En høtt er et redskap som består av et langt treskaft med en kraftig metallkrok nederst. Det brukes til å løfte fisk opp i båten med.

Anna Magni Larsen

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp