Gi en gave
Meny
Foto: iStockphoto Last ned

Her blir det sommerfest og basar

Fredagens sommerfest og basar er ikke et arrangement som bare finner sted på leirstedet Havglimt og i gjenbruksbutikken til NMS i Kristiansand. Rundt om i landet samles foreninger og misjonsgrupper for å følge festen på storskjerm.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fredag blir det god, gammeldags NMS-stemning på Sørumsand Misjonshus. Den lokale misjonsringen inviterer til sommerfest og basar. Programmet fra storsatsingen på Havglimt overføres på storskjerm.

– At vi får mulighet til å vise det flotte programmet fra den sentrale NMS-satsingen er en gave til dem som bor på steder med litt begrenset misjonsaktivitet. Når vi får denne muligheten, kan alle tilby et like godt program som på steder med sterke misjonsmiljøer, sier Helge Dannemark, NMS-entusiast og en nøkkelperson bak fredagens fest. Han understreker at det på Sørumsand er et sterkt misjonsmiljø. Han har også tatt initiativ til at flere slike fysiske «misjonsmøter» skal overføre sommerfesten og basaren, og kjenner selv til flere slike arrangementer på Østlandet.

Korona-begrensninger

På grunn av myndighetenes restriksjoner for å unngå at korona-smitten skal spre seg, blir det ikke de store tallene som kommer til å oppleve sommerfesten på Sørumsand. For å etterkomme kravene har man sett en grense på 35 mennesker.

– Jeg tror det er ganske mange som kommer hit på fredag. Etter en lang periode nesten uten noen form for aktivitet på Misjonshuset er det mange som er lysten på å komme sammen. Generalforsamlingen i NMS skulle opprinnelig vært arrangert akkurat denne uka. Det temaet som var satt opp var jo knyttet til fellesskap, eller «Saman» som det het offisielt. Det som skjer nå er at vi får mulighet til å være i et fellesskap.

Store fellesskap

Helge Dannemark er opptatt av at digitale plattformer visker ut noe av forskjellen mellom steder som har ulike størrelse på de kristne fellesskapene.

– Når vi knytter oss til de digitale møtene som NMS står bak, knytter vi oss samtidig til et stort fellesskap. Selv om de lokale foreningene ikke er store, blir vi en del av et fellesskap med tusenvis av deltagere. Dette fellesskapet strekker seg langt ut over Norges grenser. Vi blir også en del av et internasjonalt fellesskap, Det er en god tanke, sier den tidligere Madagaskar-misjonæren.

Basar

Selv om Helge Dannemark er full av lovord om programmet som består av både den kjente sangduoen Garness, generalsekretær Helge Gaard, NMSU-sjefen Stig Sunde og et innslag som inneholder både røyk, smell og god stemning, er han mest opptatt av basaren.

– Når folk samles rundt i foreninger, på bedehus eller i hjemmene, blir det lettere å løfte opp givermulighetene. Her snakker vi om en gedigen basar. Når folk er samlet mange på ett sted, kan det gjerne være lettere å bruke noen hundre kroner mer. Derfor har jeg stor tro på at basaren skal skaffe et godt tilskudd til misjonsarbeidet til NMS.

Krone-is

På de fleste misjonsmøter og misjonsbasarer er bevertningen et av de bærende elementene. Slik blir det ikke på Sørumsand på fredag,

– Vanligvis har vi god servering på misjonsmøtene. Men dette setter korona-restriksjonene en stopper for. Nå nøyer vi oss med å servere en kopp kaffe. På Sørumsand kan folk velge mellom pinneis eller kroneis. I tillegg serverer vi kaffe. Egentlig er dette en god ordning. Det er flott at det ikke skal være overdådig servering når misjonsfolk samles, sier Helge Dannemark

 

 

Sommerfest og basar 26. juni kl. 18:00

Les mer om arrangementet her: Sommeridyll og basarfest

Hvor kan jeg se/streame arrangementet: Sommerfest og basar

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp