Gi en gave
Meny
Foto: Julie Omdal Egeland Last ned

Sommeridyll og basarfest

Koronarestriksjoner og enmetersgrensen er ikke nok til å stanse misjonsinteresserte fra å avholde basar og sommerfest. NMS vil skape en skikkelig sommerstemning med utgangspunkt i det idylliske leirstedet Havglimt.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Lukk øynene og drøm deg bort. Forsøk å tenke deg til det mest idylliske stedet på norskekysten. Tenk på brygger, tøffende småbåter, hvitmalte hus og badende barn. Hvis du legger sammen disse tankene, kan det godt hende at summen heter «Havglimt». Leirstedet i Ulvøysund mellom Kristiansand og Lillesand inneholder alle ingrediensene som en sommerdrøm består av. Hva er mer naturlig enn at NMS tar utgangspunkt i dette stedet når de skal arrangere digital sommerfest for hele organisasjonen?

– Siden myndighetene har lempet litt på de strengeste restriksjonene, har vi fått tillatelse til å arrangere tre barneleirer på Havglimt i sommer. Når den siste av disse leirene er over, rykker NMS inn med sin sommerfest, sier generalsekretær Helge Gaard. Han er selv en av attraksjonene på sommerfesten, som blir overført på facebooksiden til NMS. 26. juni klokka 18.00 starter festen.

Garness og basar

Men den nytiltrådte generalsekretæren er kanskje ikke det største trekkplasteret når NMS inviterer til en sommerfest til erstatning for den avlyste generalforsamlingen i Ålesund. Mest kjent av de andre aktørene, er sangduoen Garness. Tvillingsøstrene Hildegunn og Inglin Reigstad har de siste årene fylt kirkerom over hele landet, ikke minst når de reiser på juleturne.

I tillegg er det nok mange som vil ha glede av å se Sigbjørn Pedersen, som lover smell og eksplosjoner på sommerfesten. Dessuten har Stig Sunde, daglig leder i NMSU, lovet å stille på sommerfesten.

Basar

Når misjonsfolk treffes, er det ofte naturlig å samle inn penger. For mange er den morsomste måten å gi på, å kjøpe årer på en basar. For å arrangere en skikkelig basar, er det nødvendig å bevege seg til fastlandet. Mellom klesstativer, brukte LP-plater, utleste leksikon og grønne plysjsofaer blir det både basar og musikk.

– Når vi inviterer til basar, har vi selvsagt med tradisjonelle håndarbeidsgevinster som strikkesokker og mariusgensere. Men på en digital basar har vi også gevinster som vi vanligvis ikke ser, sier Bjørn Inge Hauge, organisasjonssjef i barne- og ungdomsorganisasjonen NMSU. Sommerfesten er et samarbeid mellom NMS, NMSU og NMS Gjenbruk.

Blant gevinstene som Hauge kan lokke med, er blant annet to iPad, gavekort på opplevelser i vindtunnel på Voss og rafting i Sjoa, dagskort til klatrepark på Evje, familiepakke på familien Via Ferrata Månafossen, opphold på pensjonater og oppblåsbare badedyr i XL-klassen.

– En annen gevinst som vi tror vil vekke interesse, er to gavekort på fotografering. En profesjonell fotograf sørger kan for eksempel sørge for gode familiebilder eller barneportretter, sier sommerfestsjef Hauge.

Forventninger

Bjørn Inge Hauge forteller om store forventinger i NMS til den digitale sommerfesten.

– Nå har Norge vært stengt i over tre måneder. Alle våre misjonsmøter og stevner er avlyst. Selv om vi aller helst skulle invitert til en sommerfest ansikt til ansikt, er dette tilbudet på facebook en god erstatning, sier han.

Vi møtes altså digital på Facebook, YouTube eller her på nms.no. 

Klikk her for mer informasjon om arrangementet.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp