Gi en gave
Meny
Foto: Privat / KRAFTEN I BØNN: Georg Afanasiadi snakker varmt om kraften i bønn. Foto: Privat Last ned

Kjenner Guds kraft

Georg Afanasiadi er 35 år. Han er halvt gresk og halvt russisk, men oppvokst i Estland. Da han var 21 flyttet han først til Hellas og så til Russland. Men i 2020 kom han tilbake til Estland. Les hans vitnesbyrd.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Georgs vitnesbyrd står på trykk i MT 3 som kommer ut i starten av mai.

Da jeg kom tilbake til Estland hadde jeg mistet mitt estiske statsborgerskap. Venner tilbød meg et sted å bo, og jeg fikk en jobb – som dessverre var på et online casino.

Det kom til et punkt der jeg kjente meg syk av denne jobben. For jeg hadde hele tiden en slags forbindelse til Gud. Jeg var på leting. Jeg visste at jeg ville være med i en kirke. Så fikk jeg jobb på en kirkegård. Dit kom prester fra forskjellige kirker til begravelsesseremonier.

Jeg fikk høre at det var kommet en ny og moderne kirke i Saku. Jeg ringte til NMS-misjonær Magne Mølster, og han svarte med en gang og ba meg komme. To dager senere satt vi sammen i Saku kirke. Jeg valgte Magne fordi han hadde lagt ut små video-klipp på YouTube. Da jeg hadde sett YouTube-videoene, visste jeg at det var ham jeg ville gå til. Magne foreslo at jeg skulle bli med på konfirmantkurs.

Konfirmasjonsskolen er det første skrittet mot Gud. Det var fantastiske folk, og kurset er kjempebra og inneholder alt det mest grunnleggende. Du lærer hvordan du skal be. Du føler kraften i det, for når du ber, hører Gud. Og da skjer det utrolige ting.

Jeg opplevde bønnesvar selv. Jeg ville gjerne ha tilbake mitt estiske statsborgerskap. Jeg gjorde alt som estiske myndigheter sa, og søkte. Men jeg måtte kunne bevise at jeg var frigjort fra mitt russiske statsborgerskap. Jeg dro over grensa, men var ikke sikker på om det ville gå. Jeg var rede til kamp og hadde til og med hyret en advokat. Magne og folk i kirka ba for meg, uten at jeg spurte dem om det. De så at jeg trengte hjelp. Og så, etter jeg hadde blitt konfirmert, og etter at vi hadde bedt, fikk jeg en dag et brev om at jeg var frigjort fra russisk statsborgerskap. Det er kraft i bønn!

På konfirmantkurset lærte jeg også at Den hellige ånd gir oss spesielle gaver og talenter. Det var Ave Mølster som fortalte meg det. Min gave er kunstneriske evner. Derfor begynte jeg å øve på å male ikoner. Først malte jeg et ikon til moren min. Da kom andre og spurte meg om å male flere. Så fikk jeg høre at Saku kirke manglet kirkekunst og tenkte at det kunne jeg gjøre noe med. Jeg kunne lage en gave til kirken. Siden Saku kirke er innviet til Tomas har jeg malt et ikon med tvileren Tomas. Jeg brukte mer enn to måneder på det.

Jeg er veldig takknemlig for å være med i Den lutherske kirken her. Og takknemlig for det Magne har betydd for meg.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp