Gi en gave
Meny
Last ned

Fra jordbær på Mjøsa til terrortruede Mali

Mesnali 2023: Folk som var med på «Natur, kultur, misjon og fornyelse» i området rundt Camp Sjusjøen i sommer, husker hver en millimeter av de fem dagene - på fjellet, blant fulani-folket, eller når Idun ketchup blir brukt som tema i en morgenandakt! Jostein Verpe var med på denne voksenleiren, og med deltakernes tillatelse har vi fått lov til å gjengi noen av hans bilder fra disse juli-dagene, pluss få høre hvordan minnene sitter tett!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fra jordbær og laks, servert på en seng av blå sjø til dramatiske, og gripende historier fra fulanifolket i det tørrsvidde og terrorutsatte ørkenlandskapet i Mali. Fra rusletur i Nordseterfjellet, og topptur til Nevelfjell – til gode og hjertevarme «samtaler ved brønnkanten». Og igjen, en mektig kveld i Mesnali kirke. Sangkveld og konsert med Anne Flugstad og Kari Borud rørte oss, og gjorde godt i hjerter og sinn.

IDUN til frokost

Til første frokost serverte Reidun oss en ketchupflaske, nærmere bestemt IDUN. Ingen Dag Uten Nåde. Og DET er sant! Vi hadde en durabelig spekemataften, krydret med «ReidunogMagne-show» med tippekonkurranse og andre innslag av lune historier.  Frode tok oss med til Mali i flere runder, og ga oss innblikk i livet til fulanifolket, og hvordan evangeliet om Jesus kan forandre deres tilværelse, i en vanskelig krigssituasjon. Er vi trofaste, kan Gud bruke det som er vondt, til å bli noe godt. Rom. 8, 28.

Seilas på Mjøsa. Åresalg  på Mesnali

Og, som i innledningen; Vi fikk et vedlegg i gigabyte klassen, en uforglemmelig tur med Skibladner. Selv i dager med ustabilt vær, opplevde vi en seilas med sol, bare sol, ute, og laks og jordbær inne.  Siste kvelden ble avsluttet med åresalg for Mali, flust med gevinster og glade vinnere, kaffe, te og kaker, og delekveld med innslag som grep oss sterkt.

Berit og Frode ledet oss gjennom en flott gudstjeneste i Sjusjøen fjellkirke på søndag. Liturgi, salmer og preken ga oss en ekstra himmelnær følelse, med den vide horisonten så høyt til fjells.      Vi sitter igjen med mange gode minner. Fellesskap, gode samtaler, turer i fjellet, fem dager tett SAMMEN. Næringsrikt påfyll for både kropp og sjel. DELING av opplevelser, litt leit å skilles, men på gjensyn! Omtrent som et miniår på folkehøgskole. Du burde henge deg på neste år!  «Natur, kultur, misjon og fornyelse» på Mesnali – Camp Sjusjøen.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp