Gi en gave
Meny
Last ned

Flokken til Gud

«For meg er våren den beste årstida. Jeg kjenner det kribler i kroppen når dagene blir lengre og sola smelter bort snøen i bakkene. Endelig kan jeg så frøene mine», skriver Greta Gravås Aarthun i denne andakten.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Greta Gravås Aarthun

Greta Gravås Aarthun er medlem av NMS’ landsstyre, og leder av hovedkomiteen for NMS Sommerfest & Generalforsamling 2023. Denne andakten står på trykk i MT 1, 2023.

«Jeg fascineres over at ethvert frø blir til det det er tenkt å være. Hele denne skapelsesprosessen er magisk og fantastisk. Hvert år! Når høsten kommer kjenner jeg på en slags sorg, det er så lenge til neste vår. Personlig kan jeg ikke fatte at noen kan like høsten eller vinteren. Når jeg skriver dette, hører jeg i tanken min mor sine kloke ord: Ja, vi e så forskjelli`.

Mor var et bønnemenneske. Jeg kan se henne for meg der hun sitter med Bibelen i fanget, «Rosenius», den tykke røde andaktsboka på høyre side, og sangboka tett ved. I slike stunder var stua fylt av det gode, av Den hellige ånd. Når jeg var heldig å komme på besøk når mor satt med sitt bibelstudium, var det umulig å holde tårene tilbake. Gud var så nær. Lufta vibrerte. Der satt mor. Like trygg, rolig og full av visdom som i alle situasjoner. Og mor sa så ofte: Vi e så forskjelli`. I denne lille uttalelsen ligger det mye visdom og raushet. Det var ingen fordømmelse, heller ikke noe som la opp til splittelse eller uenighet.

Paulus skriver til Romerne i kapittel 12 at vi er én kropp i Kristus, men vi er hverandres lemmer. Vi har ulike oppgaver og nådegaver. Gud ordnet det så fint, jeg skal ikke ha evner og talenter slik at jeg kan makte alt. Vi e forskjelli`, og slik skal det være.

I Salme 100 vers 3 står det: «Kjenn at Herren er Gud! Han har skapt oss, vi er hans, vi er hans folk og den flokken han gjeter.» Tenk at vi er Guds flokk! Og i denne flokken er ingen like. I Guds flokk er det mange ulike egenskaper, personligheter og perspektiver. Men vi har en ting til felles: Gud som vår far og veileder. Guds kjærlighet overgår all forstand. Det gjelder også de som er forskjellig fra deg og meg.

Så kan jeg glede meg over forskjellighetene, for noen liker faktisk høsten best. Da kan «høstelskeren» bære meg, så kan jeg bære andre når våren kommer. Vi bærer, trøster og støtter hverandre hver sin gang. Det kan vi gjøre over hele jorden. Det er da vi er flokken til Gud».

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp