Gi en gave
Meny
Last ned

Fellesskap

Var du på leir på Stenbekk? Eller på Mesnali? Eller du er frivillig i region Øst? I så fall har du sikkert møtt Magne Mjærum. Og her får du en hilsen fra ham, nå på vei inn i den stille uke.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Det er palmesøndag morgen. Jeg er nettopp kommet inn fra en joggetur i utkanten av Oslo. Under joggeturen tenkte jeg på hva jeg skulle sende som hilsen til NMS-folket. Med tanke på alle de påskene jeg er så heldig å ha fått oppleve, tenkte jeg det måtte bli noe om FELLESSKAP. Tankene går til mange slags fellesskap: Familiefellesskap, vennefellesskap, menighetsfellesskap, leirfellesskap og et verdensvidt fellesskap har alle vært sentrale fellesskap i min påskefeiring,

Fra krybben til korset

«Fra krybben til korset gikk vegen for deg,
slik åpnet du porten til himlen for meg».
Tenk på det: Fordi Jesus kom og gikk vegen til Golgata og seiret over døden, kan vi ha både en himmel over livet og en evighet i vente.

Minner om gode påske-fellesskap

Ungdomsleirer på Stenbekk på 70-tallet.  Jeg husker mange navn, og ser dere for meg som tenåringer. Nå er dere rundt 60 år, og jeg undres på hvordan livet ble for dere. I fellesskap gikk vi til Holleby kapell på gudstjeneste; Vi satt i tett fellesskap på kveldsmøte og sang og vitnet, «Salige visshet, Jesus er min», «Ren og rettferdig , himmelen verdig», «Deg være ære». Ja, jeg vil tro mange av oss kan disse sangene utenat ennå.

Senere ble det blant annet fellesskap på familieleirer på Mesnali. Et sterkt minne er en ottesang en påskemorgen der en gutt i førskolealder sang «Påskemorgen slukker sorgen» for en fullsatt møtesal . Et annet minne er første påskedag i Sjusjøen Fjellkirke med «stinn brakke» inne, og mange ute i kirkeveggen. Vi hilste hverandre med «Han er sannelig oppstanden».

En annerledes påske

Det er en annerledes påske i år. Vi har sett en fin gudstjeneste på TV, slik må det være nå. Men vi har en Gud som VIL FELLESSKAP MED OSS. Det felleskapet kan vi ha om vi bor alene, om vi er ved friskt mot, eller om vi er nedfor og lei oss. Om vi ikke kan se hverandre så mye som vi ønsker, HAR VI EN GUD SOM SER OSS.

MISJON I EN ANNERLEDES TID

Vi trengs mer enn noen gang som medarbeidere i Guds rike i disse dager. Vi kan be og vi kan gi gaver.

Sjøl blir jeg veldig inspirert av det vi får være med på i Mali. Ikke minst å være med på å gi dem Bibelen på fulani. Vi kan be for Anne Lise Matre som skal lede dette arbeidet videre, og for vår unge nye medarbeider Samba i oversettelsesarbeidet.

Gaver til dette arbeidet kan vi gi på Vipps 646609neller konto 8220 02 85057.

Jeg ønsker alle en velsignet påske, midt i alt som er:
«Mer kunne ei engler begjære, enn gå med så salig et bud!»

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp