Gi en gave
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger / Hildegunn Lofthus Berntsen utenfor NMS Lilleborg. Last ned

Et levende bygg

NMS-virksomheten i hovedstaden er endelig konsentrert rundt ett felles punkt, tidligere Lilleborg kirke. Nå drømmes det stort.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Vårens innflytting har regionkoordinator i NMS Region Øst, Hildegunn Lofthus Berntsen, sett fram til.

– Det er kjempeviktig at vi samles på ett sted, både for ansatte og frivillige. Vi kan styrke og støtte hverandre slik at NMS blir godt kjent i Oslo og omegn.

Kontorfellesskap

Kontorfellesskapet har vært etterlengtet.

– Med kontorer, samlinger og møter i samme bygg blir vi mer inkludert i hverandres aktiviteter. Vi får innblikk i hva som skjer på ulike flater, og det er så hyggelig å samles rundt et fullt bord i lunsjen. Å vite at NMS Lilleborg er «vårt», har skapt et godt miljø.

Nå håper Hildegunn at fellesskapsfølelsen kan gi ny glød for det flotte arbeidet som gjøres i regionen. Hun er svært klar på at NMS Lilleborg ikke er en arena kun for Oslo-folk, men for alle som ønsker å benytte kirkebygget.

– Jeg håper NMS-familien skjønner at dette er vårt sted i lang tid framover. Det er det viktig at vi tar eierskap til, samtidig som vi skaper noe nytt som gjør NMS enda mer kjent og genererer flere medlemmer og støttespillere.

Framtidsdrømmer

Hildegunn og husstyret drømmer stort. Målet er å bli et sted med yrende liv og å øke antall NMS-samlinger.

– Vi vil skape et fellesskap hvor det er godt å komme og hvor frivilligheten kan blomstre.

Tendenser til sterkt engasjement merket de allerede i oppstartsfasen. Det lover godt når ønsket er et levende kirkebygg. Da passer det også bra at en kinesisk og en filippinsk menighet er leietakere og at NMS Gjenbruk har flyttet inn.

– Så vidt jeg vet, har det aldri vært en gjenbruksbutikk i en kirke før. Det er utrolig spennende og sjarmerende. Selv om det kanskje kan være en bøyg for noen, håper vi at mange får en god opplevelse av å gå inn i en kirke gjennom å besøke butikken, forteller Hildegunn.

Kirke i hverdagen

Hun er spent på hvordan det blir mottatt at man må gå gjennom kirkesalen for å komme til gjenbruksbutikkens andre avdeling, men håper det kan gi kundene et lite glimt av kirke i hverdagen.

I tillegg til butikken blir det full virksomhet med ulike aktiviteter, særlig tilknyttet NMS-venner, foreninger og misjonssamlinger. Det skal nemlig være spennende å komme til NMS Lilleborg. Mingleplassen i kirkesalen skal bli et naturlig samlingspunkt for gode samtaler rundt kaffekoppen.

– Vi skal gjøre NMS Lilleborg til et sted hvor det føles som om man kommer hjem til NMS.

Jeg vil bli abonnent på Misjonstidende og motta seks nummer i året – HELT gratis!

    PS: Du kan også sende en sms med "NMS MT" til 2490

    Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp