Gi en gave
Meny
Foto: Årbok-2018-collage Last ned

En stor takk

– Vi er veldig takknemlige for den store ekstrainnsatsen fra givere og støttespillere i fjor, sier generalsekretær Jeffrey Huseby.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Fjorårets regnskap er nettopp gjort opp med et underskudd på 1,9 millioner kroner. Da høstsemesteret 2018 startet viste regnskapet at inntektene lå 9-10 millioner bak budsjettet. Dette var særlig tydelig på posten for testamentariske gaver.

Det ble derfor vedtatt å starte en ekstra innsamling. Denne ble formidlet gjennom MT Misjonstidende, men også via brev direkte til trofaste givere. I brevet ble det fokusert på at NMS ikke ønsket å avslutte de mange prosjektene som organisasjonen var engasjert i rundt omkring i verden.

Resultatet av innsamlingen ble omkring to millioner kroner. Trolig kan også flere store gaver i millionklassen tilskrives innsamlingen og den alvorlige økonomiske situasjonen i NMS.

NMS har i flere år budsjettert med et gjennomsnitt av testamentariske gaver de siste 10 år. I arbeidet med langtidsbudsjettet vedtok landsstyret at budsjetteringen av testamentariske gaver nå skal gjøres annerledes. En større del av de testamentariske gavene skal avsettes i fond. På den måten vil en få større forutsigbarhet på regnskapet og ikke være så sårbar for svingninger. Et annet tiltak for å oppnå dette var å redusere antall ansatte.

– NMS har mange trofaste givere og forbedere, og vi er veldig takknemlige for hver krone som blir gitt for at vi sammen kan være med å dele troen på Jesus, utrydde fattigdom og bekjempe urettferdighet, sier Huseby.

Regnskapet er publisert i Årboka. Trykk for å lese.

Direktelink til regnskapet i årboka.

Årboka er en del av MT Misjonstidende. MT Misjonstidende er et gratisblad som kommer ut seks ganger i året. Ønsker du å abonnere, send SMS med «NMS MT» til 2490.
Du kan også ringe NMS infosenter på 51516100 eller sende epost til info@nms.no.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp