Gi en gave
Meny
Last ned

En musiker for Didrik - og for NMSU

Når Didrik Solli Tangen entrer scenen på Sommerfesten på Sjusjøen, er det en av band-musikerne som spiller en mangfoldig rolle: Michael Caplin følger artisten, og han gjør akkurat det han skal for å få til et velsmakende resultat. Sommerfesten er i gang!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Sola speiler seg i Sjusjøvannet, og Didrik Solli Tangen imponerer med sin røst. Kanskje er vi rundt 500 som lever som i et klassisk sommer-eventyr. I skyggen av kveldens hovedartist øyner vi en band-kar som flere har sett også i helt andre sammenhenger. Mange konfirmanter rundt om i Norge gjenkjenner ham. Michael er den som lager mest vakkert «bråk» i kveld. Ved trommene.

– Så det er trommeslager du egentlig er, Michael?
– I «Klassisk sommer» er jeg det mest, ja, sier han, samtidig som denne musikeren gjerne også spiller piano, fiolin, gitar, bass, eller… Det spørs hva jeg skal bidra med i bandet; hva som mangler i «full pakke»

NMSU-konfirmantartist
Når Michael Caplin (33) forsiktig presenterer seg som en multimusikant, så tenker han nok også på det faktum at han i en mer normal-hverdag stiller som musiker i NMSU-bandet.

– Så du er med i NMSU-bandet, dette imponerende bandet som har sjarmert og inspirert i ganske mange konfirmant-leirer? Hva er egentlig dette NMSU-bandet?
– NMSU-bandet oppsto i ungdomsorganisasjonen til NMS, og ideen er vel at NMSU tilbyr «full pakke» for menigheter som ønsker å gjøre konfirmantleirene til noe som kan bety noe for ungdommenes videre vekst, der misjon også er en del av opplegget. Bandet har rullerende deltakere, så det er ikke de samme musikerne vi spiller sammen med hver gang.

Fra Toneheim og ut i verden
Caplin-navnet er også et kjent navn for alle som har gått på Toneheim folkehøgskole, der mange av våre unge musikere har fått med seg ett år på. Flere fra ulike sangkonkurranser kan fortelle at de fikk et grundig musikalsk underlag for det valget de gjorde da de søkte Toneheim.

– Men her vokste du opp?
– Far var i noen år kordirigent på skolen, så det er nok mange norske ungdommer som har vært i Caplins musiker-makt. I noen barndomsår vokste jeg opp i en heim der det var mye musikk, i alle sjangrer. Så jeg lærte meg flere instrumenter, og det er ganske moro – og også relevant i mange sammenhenger!

Og for et par år siden var det Emil, broren til Didrik, som fant Michael på instagram; og dermed ble han spurt om å bli med i bandet til Didrik.

– Hvordan opplevde du å bli med i dette krem-bandet?
– Dyktige musikere, og vi koser oss like mye som Didrik. Denne turneen «Klassisk sommer» viser seg å være veldig publikumsvennlig. Så vi gleder oss veldig til konserten ved Sjusjølunga denne kvelden – lørdag 20. juli kl 20.

Pr uka før Sommerfesten starter er det fortsatt billetter å få. Bestill på sjusjoen.no/billetter.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp