Gi en gave
Meny
Last ned

En av disse to blir landsstyreleder i NMS

En tidligere misjonær og en tidligere varaordfører ønsker å bli landsstyreleder i NMS. Her kan du bli kjent med dem.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Valget gjennomføres digitalt 1.-3. oktober. Påmelding innen 27. september.

Klikk her for mer infomasjon om det digitale valget.

BJØRG TYSDAL MOE: Omsider kunne hun takke ja

Stavangers varaordfører gjennom 20 år, Bjørg Tysdal Moe, har flere ganger takket nei til å stille som kandidat til landsstyret.

– Jeg har blitt spurt om å stille mange ganger, og endelig kunne jeg takke ja, sier Bjørg Tysdal Moe.

65-åringen, som opprinnelig kommer fra Sand i Suldal, har i 20 år vært varaordfører for KrF i Stavanger. Fra 1999 til 2011 var hun varaordfører i tospann med Høyres Leif Johan Sevland, og fra 2011 til 2019 med Høyres Christine Sagen Helgø som ordfører.

– Nå har jeg gitt meg med politikk på kommunenivå og har mer tid til overs. Helt ferdig er jeg likevel ikke med politikken, sier Tysdal Moe som i perioden 2019 til 2023 representerer KrF i fylkestinget i Rogaland.

for tiden i den regjeringsoppnevnte Domstolkommisjonen. Tysdal Moe er også engasjert i lokalt menighetsarbeid og leder Kirkelig fellesråd i Stavanger.

Drev barneforening

Siden barndomsårene har Tysdal Moe hatt et forhold til NMS. På 1980-tallet påtok hun seg også verv.

– Jeg har vært leder av barne- og ungdomsrådet i NMS, i dag kjent som NMSU. Senere var jeg misjonssekretær i Norges Kristelige Student og Skoleungdomslag, med tett kontakt med NMS. Og i nabolaget drev jeg en NMS-barneforening hvor ungene i nabolaget var aktive. Som varaordfører har jeg alltid holdt fram at Stavanger er misjonsbyen i Norge. Fra starten av 2000-tallet fikk jeg, som varaordfører, være med på å bygge opp vennskapsbåndet mellom Stavanger og Antsirabe som er vennskapsbyer, forteller hun.

Kall til tjeneste

– Hva gjorde at du takket ja til å stille som kandidat til landsstyret denne gangen?

– Først og fremst fordi misjonsbefalingen gir et kall til tjeneste, samt at min jobbsituasjon nå gjør at jeg kunne svare ja på utfordringen fra valgkomiteen. I tillegg er NMS den organisasjonen jeg føler meg mest knyttet til, like fra barndommen og fram til i dag, sier hun.

KANDIDAT: Bjørg Tysdal Moe
Alder: 65.
Fra: Sand i Suldal kommune, men har bodd store deler av sitt voksne liv i Stavanger.
Yrke: Politiker. Tidligere varaordfører i Stavanger. Nå KrF-representant i Rogaland fylkesting.
På hjemmebane: Gift, har to barn og to barnebarn.

BJØRN INGE HOLBERG: Har savnet NMS

Bjørn Inge Holberg var misjonær for NMS i Thailand fra 2013 til 2017. Det har gitt mersmak.

I Moland menighet i Arendal jobber en jovial 47-åring. Sokneprest Bjørn Inge Holberg beskriver seg selv som en sosial fyr med litt for mange interesser. Han har misjonærbakgrunn for NMS fra Thailand og har fått sett deler av verden som prest.

Nå er han én av to kandidater som kan bli NMS’ nye landsstyreleder når Helge S. Gaard snart tar fatt på en ny hverdag som generalsekretær.

Ny landsstyreleder blir valgt under generalforsamlingen i Aalesund som arrangeres 25. til 28. juni i sommer.

– Hvorfor ønsker du å bli ny landsstyreleder?

– Først og fremst fordi jeg savner NMS. Jeg ønsker at mange flere mennesker utover den harde kjernen i Norge skal få et innblikk i det NMS gjør ute i verden. Jeg har selv vært ute og sett hvordan NMS arbeider. Som landsstyreleder er det muligheter til å påvirke det jeg mener er bra å satse på, samtidig som jeg kanskje ser ting som kan gjøres annerledes. Så er det som gjøres innen gjenbruk spennende. Også her finnes mange muligheter å nå de unge i større grad.

– Hvilken yrkesbakgrunn har du?

– Jeg tok min teologiutdannelse ved Menighetsfakultetet. Deretter var jeg kretssekretær i Agder krets av KFUK-KFUM. Etter det jobbet jeg to år som studentprest i Sjømannskirken i Dubai, og deretter fire år som studentprest i Europa. Så var jeg en tur hjemme i Norge som sentrumsprest i Trefoldighetskirken i Arendal før jeg reiste til Thailand som misjonær for NMS før jeg vendte tilbake til Norge og jobben jeg har i dag. Jeg har også gått første året ved tømrerlinjen, men satset altså på presteyrket framfor tømreryrket.

KANDIDAT: Bjørn Inge Holberg.
Alder: 47.
Fra: Arendal.
Yrke: Sokneprest i Moland menighet.
På hjemmebane: Gift og har tre barn.

Digitalt valg

NMS hadde planlagt å gjennomføre NMS Sommerfest & Generalforsamling i Ålesund 25-28. juni, men pga koronapandemien ble hele arrangementet avlyst.

Landsstyret har i ettertid vedtatt at arrangementet i hovedsak skal gjennomføres:

1.-4. juli 2021.

Men i ualminnelige tider må en også søke ualminnelige – og romslige – løsninger. Landsstyret har derfor samtidig vedtatt at den delen av de formelle forhandlingene som handler om valg, i løpet av høsten 2020 skal gjennomføres ved hjelp av digitalt verktøy. De andre sakene som var planlagt behandlet av generalforsamlingen, er utsatt til sommeren 2021.

Klikk her for mer informasjon om påmelding og digitalt valg. Frist for påmelding er 27. september.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp