Gi en gave
Meny
Last ned

Hagefest for Revetal menighet

Stina Margrete Aanderaa Neergård er et kjent navn for mange NMS’ere. Det samme er Ole Harald Neergårds navn. Ja, disse to hører sammen! Men de hører også sammen med NMS – og det kan du få vite litt mer om i dette intervjuet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Dere er en familie på to voksne og tre barn. Hvordan havnet dere – ganske tidlig – inn i en aktiv NMS-sammenheng?
Ole Harald er så å si født inn i NMS. Foreldrene hans var allerede antatt som misjonærer til Etiopia da han ble født og han har hatt størstedelen av oppveksten sin i Etiopia. Stina fikk sitt første møte med NMS på Rønningen folkehøgskole og ble ettåring for NMS i Kamerun året etter. Vi er begge veldig glade i Afrika og hadde lyst til å bli misjonærer. Fra 2003 til 2011 fikk vi være i Mali som misjonærer for NMS.

– Dere bor i Revetal, og er aktive i en menighet som har en misjonsavtale med NMS. Hva handler det om?
Det heter PÅ Revetal 🙂 Og vi bor strengt tatt ikke på Revetal, men på Bakstevold i Våle. Men Revetal er det store tettstedet i vårt lokalmiljø, og menigheten vår heter Revetal menighet. Menigheten har hatt misjonsavtale med NMS om å støtte arbeidet i Mali, helt siden vi var misjonærer der, og det har fortsatt helt til nå. Siden 2014 har vi hatt Hagefest hver mai måned til inntekt for misjon i Mali, og for hvert år har det kommet inn mer penger. I fjor passerte vi 40 000.

– I hagen deres står både et partytelt og en hagestue – som reserve, om styrtregnet skulle komme. Dere har nemlig invitert til hagefest heime hos dere søndag 30. mai?
Vi har både hagestue og bryggerhus og pleier å si at vi ikke har værforbehold. Men akkurat i år burde vi kanskje hatt værforbehold, for nå må vi jo også tenke på smittevern og avstand. Foreløpig ser værmeldingen bra ut, så vi håper den slår til.

– Dere ber folk ta med både egen stol og masse basar-penger, hvor mange tror dere vil fylle hagen deres med gode korona-metrer rundt seg?
I fjor byttet vi ut hagefest med natursti for Mali, av hensyn til koronapandemien. I år satser vi på hagefest igjen. I 2019 da vi hadde vanlig hagefest sist var det 170 mennesker i hagen vår. Jeg tror kanskje ikke det kommer riktig så mange i år, for det er vel fremdeles slik at noen er litt forsiktige med å komme på arrangementer. Men vi håper det kommer mange, og vil sørge for godt smittevern.

– Ole Harald, du er nestleder i regionstyret for NMS region ØST. Hva tenker du at et regionstyre kan bety for NMS-folket i «vårt» område?
Områdeutvalgene er blitt viktigere og viktigere for NMS, men jeg mener at regionstyret fremdeles har en funksjon å fylle. Jeg tenker at regionstyret skal stimulere til aktiviteter i hele den store regionen vår. Vi ønsker å inspirere og støtte der det trengs, og å legge til rette for møtepunkter. Vi ønsker å ivareta frivilligheten og å være talsmann for vår region i møte med NMS sentralt.

– Stina, du har på ulike måter vært ansatt i NMS – hva er din hovedoppgave nå?
Jeg jobber mest med kampanjer og giverrekruttering. Akkurat nå forbereder vi årets KG-aksjon som går til NMS denne gangen, og vi forbereder oss til å være med på Korsvei-festivalen, der NMS skal få pengene fra den tradisjonsrike Baluba-aksjonen. Denne våren har vi også jobbet mye med «Sammen som kirke i hele verden» og «Walk for Living Water» som pågår akkurat nå. Målet er å øke kjennskapen til NMS blant nye målgrupper og skape engasjement for misjon.

– Dere har adoptert tre flotte barn fra Etiopia – hvilken glede har det skapt lokalt i deres nærmiljø?
Vi har to gutter som er adoptert fra Etiopia, og ei jente som er adoptert fra Mali. De har vel ikke skapt mer glede i nærmiljøet enn alle andre barn gjør, men det går veldig bra med dem på alle måter. Jeg tror ikke det er så mange som tenker så mye over at de er adoptert.

Tilla Teodora (9) gleder seg også til hagefest!

– Hva brenner dere mest for – akkurat nå – for NMS og visjonene for denne misjonsorganisasjonen?
Arbeidet til NMS er i hvert fall ikke blitt mindre viktig etter at koronapandemien rammet verden. For første gang på flere tiår øker den ekstreme fattigdommen i verden. Nå er det viktigere enn noensinne at vi står sammen om å bekjempe fattigdom og urettferdighet. NMS ble startet av mennesker som ville dele troen på Jesus. Det oppdraget er heller ikke avsluttet og det oppdraget vil vi gjerne være en del av sammen med NMS:

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp