Gi en gave
Meny
Last ned

Fornyelse med tursko, Undset og misjon

Den årvisse voksenleiren «Natur, kultur, misjon og fornyelse» er blitt en populær sommer-hendelse på Camp Sjusjøen. Rundt 54 par tursko var på plass i år, og programmet for de fem dagene ble fullpakket med både Undset, fjellturer, bibelundervisning og konsert. Her får du en liten foto-inspirasjon som kan gjøre deg sterkt fristet til å tenke på neste års liknende hendelse i slutten av juli.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Så fort alle hadde funnet rommet sitt på Camp Sjusjøen (Mesnali), var folket samlet; Etter en utsøkt middag, var det Magne Mjærum som introduserte Kjetil Aano som allerede første kvelden skulle fortelle om Sigrid Undset.

Kjetil hadde også bibeltimer underveis i leiren, og med sine mange bidrag representerte han både kultur, misjon og fornyelse. «Gudstro i en ugudelig tid» var Aanos tema for bibeltimene. Naturen i fjellet rundt Sjusjøen kom alt folket i møte på turene – i fint vær, og med et tempo som var tilpasset alle slags sko og muskler.

Sigrid Undset satte sitt preg

Jostein Verpe – som også har tatt alle bildene fra leiren – mener at turen fra Kroksjødammen, via Luddenhytta og til Steinvikfjellet var en stor opplevelse for alle som forsiktig prøvde å slite litt mer på sine tursko.

På kvelden kom enda flere – bygdefolk og tilreisende – innom leirens utescene, for å få være med på den kulturelle konsertopplevelsen: «Lykkelige dager» ble en flott fortellerkonsert om Sigrid Undsets liv på Bjerkebæk og i distriktet. Artistene Vibeke Horsberg, Anne Persdotter Flugstad og Kari Borud sin fortolkning slo an i sommerkvelden.

Fredagen besteg de fleste av sko-parene Nevelfjell. Nistepakke på 1091 moh smaker utrolig godt, med utsikt til Reinsvatnet. Og kveldene i peisestuas sofaer var like fine som på den flotteste fjelltopp! Når Magne Mjærum løfter hendene og favner hele verden, er det misjonskveld og utfordrende visjoner. Og praten går, folk blir kjent og peisestua forlates for en ny natts søvn mot en ny opplevelsesdag.

Lørdagen ble hele leiren «offer» for endringer i programmet: Nasjonalskatten Skibladner hadde grunnstøtt, så Mjøsa-planene ble raskt endret til andre hurtigbestemte opplevelser: Sigrid Undsets Bjerkebæk ble et reisemål. Og det ble en tur i naturen og kulturen langs veien til Gausdal og Skeikampen. Kuflokker som egde vægen, flotte gårder og bygninger, glimt av Aulestad, og toppet med en nydelig servering med portugisisk snitt på Segalstad seter.

Sengestrekk og misjonsbønn

Heime på campen igjen: for flere ble det et friskt bad i Sør-Mesna, en strekk på senga, og snart spekemat til terningkast seks, ispedd muntre innslag. Og ingen dager tar slutt uten at misjons-utfordringen igjen får samle tankene. Noen valgte også å dele sine troserfaringer, og omtrent alle kjøpte lodd på regionens kunstlotteri, der pengene i år går til å gi hjelp til hardt rammede barn og kvinner som er offer for et utidig misbruk i Thailand. Camp Sjusjøen er et godt sted for å be bønner for NMS sine ulike misjonsutfordringer.

Gudstjenesten søndag i Sjusjøen fjellkirke, ble en fin avslutning av leiren – der Kjetil Aano sendte med alt folket lykkønskninger i sin jobb for å være pålitelige misjonsvenner. Og under kirkekaffen begynte folk å kjenne på at fem flotte dager var på hell – som om de skulle skilles etter et helt år sammen på folkehøgskole!! Og den endelige avslutningen skjedde under middagen på leirstedet. Så reiste folket heim, og de vil bare fortsette å leve i leirens parole: Natur, kultur, misjon og fornyelse!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp