Gi en gave
Meny
Foto: Marit Mjølsneset / Last ned

Ikke til salgs!

Problemet er enormt. Over 60 000 barn er offer i sex-industrien i Thailand. Hva skjedde med Fo (15) og Nan (12)?

Nan var akkurat fylt 12 år da mamma fortalte at hun ikke lenger hadde råd til å sende henne til skolen hun elsket. Nan gråt av fortvilelse. Men så fortalte mamma noe Nan syntes var enda verre: Nan måtte kanskje reise fra mamma til storbyen Bangkok der hun skulle arbeide hos en rik familie. Mannen som hadde besøkt dem hadde lovet at det var betalt arbeid. Fremtiden deres ville være sikret.

Fo var akkurat fylt 15 år da foreldrene hennes fortalte henne at de ikke hadde råd til å la henne gå på skolen lenger. Men heldigvis hadde de fått kontakt med en mann i Bangkok. Han kunne skaffe Fo jobb på en bensinstasjon der. Nå kunne Fo få hjelpe til å forsørge familien. Først ble Fo skuffet. Hun var glad i skolen. Men mammaen og pappaen til Fo var veldig glade for denne muligheten. Så Fo reiste til Bangkok.

Nan og mamma trengte virkelig disse pengene. Men var det ikke dette de hadde advart mot i kirken?

Nans mamma kunne også ha blitt en av mange mødre som med et desperat håp sender sine barn fra seg. Men hun husket det hun hadde lært i kirken. Der fikk hun støtte og hjelp slik at Nan kunne være trygg hjemme hos mamma – de to sammen. Ingen falske løfter skulle få skille dem. Nan bor fremdeles sammen med mamma.

Fo reiste til Bangkok. Hun fikk jobb på en bensinstasjon der hun passet på pumpene og hjalp kunder med å fylle bensin. Men jobben var ikke egentlig så godt betalt. Og en dag stoppet det en mann for å fylle bensin som sa at han kunne skaffe Fo en mye bedre jobb enn dette. Han eide nemlig en restaurant, og trengte flere servitører. Slik fikk Fo en ny jobb. Hun fikk mer penger å sende hjem til foreldrene, men også flere «arbeidsoppgaver». Fo er nå blitt et offer for sexindustrien i Bangkok og jobber i prostitusjon.

 

Hver dag arbeider vår samarbeidskirke i Thailand iherdig for å styrke sårbare familier slik at de ikke skal bli tvunget til å selge sine barn. Svært få av de som havner i sex-industrien blir reddet ut igjen. Men sammen med kirken i Thailand kan du hindre at barn blir solgt.

Det NMS-støttede prosjektet «Trygge og sterke familier» forhindrer salg av barn.

Det gir støtte og hjelp til de mange som er utsatt.

Historien fortsetter under bildet

Jeg vil gi en gave til arbeidet i Thailand

Jeg ønsker å gi et:
Engangsbeløp
Månedlig beløp
til NMS sitt arbeid i Thailand

IKKE TIL SALGS: Du kan forhindre salg av barn. Foto: Marit Mjølsneset 

Vil du være med og hindre salg av barn?

Tusen takk for din viktige gave!

Menneskehandel i Thailand

Thailand er blant de landene i verden der flest barn blir offer for sexindustrien.

Mange av ofrene kommer fra minoritetsgrupper nord i Thailand, slik som Fo og Nan. De er statsløse, fattige og uten rettigheter. Nettopp dette gjør dem til enkle mål for kyniske menneskehandlere.

Med løgner om lønnet arbeid får desperate foreldre løfter om en bedre fremtid for sine barn. De sender dem i håp om at de vil få et bedre liv i Bangkok. For en liten slump penger og med gylne løfter starter veien inn i sex-industrien.

Vi vil høre hele Stortinget si nei til salg av barn!

Et armbånd laget ved Nådehjemmet i Bangkok retter søkelyset mot det enorme samfunnsproblemet. Vil du gi et armbånd til en stortingspolitiker?

Ja!
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp