Gi en gave
Meny

#grådighetsbekjemper

Er noen fattige fordi vi er rike? 

Det er nok ikke så enkelt, men vi tror likevel at det er viktig å belyse konsekvensene av grådighetskulturen vi er en del av.

Det handler om mer enn at vi skal dele av vår overflod. Det handler om at godene i utgangspunktet er skjevt fordelt.

Vi må dele og fordele.

Det handler også om å gi slipp. Gi slipp på overflødige goder, og tenke over hva vi egentlig gir verdi.

Hva er grådighet?
Grådighet handler om et umettelig begjær etter penger og andre eiendeler. Mye vil ha mer. Det blir aldri nok. Grådighet handler ikke bare om materielle verdier, men også om å få anerkjennelse, oppmerksomhet og status.

Grådighet fører til overforbruk av naturressurser og er derfor et sentralt tema i kampen om klima og miljø. Streben etter å få mer går ofte på bekostning av andre.

Grådighetsbekjempelse 

Vi vil skape en bevegelse av grådighetsbekjempere og vil dele tips og tanker om hvordan du kan bli med.

Følg oss på @gradighetsbekjemper på Instagram.

Om teamet:

(fra venstre på bildet)

Silje Sjøtveit er diakon i Tinn og skal bli grådighetsbekjemper i garderoben og på kjøkkenet.

Julie Horpestad studererer journalistikk i Oslo og skal bli grådighetsbekjemper med ting og tang. Hun skal prøve å leve uten å kaste noe søppel (Zero Warste

Silje Løvdal studerer kreativ markedsføring i Oslo og skal bli grådighetsbekjemper i garderoben.

Kristian Mjølsneset er lærer og jobber i NMS i Stavanger. Han skal bli grådighetsbekjemper på kjøkkenet, og skal prøve å kaste mindre mat.

Emil Buxrud er sosialantropolog og jobber som teamleder i NMSU i Oslo. Han skal bli grådighetsbekjemper med tiden og lommeboka si.

Vi vil alle prøve å bli grådighetsbekjempere på andre områder også, så her er det bare å følge med, og kanskje prøve litt selv også? Følg reisen vår på instagramprofilen @gradighetsbekjemper

SAMTALEHEFTE

Vi utfordrer deg til å ta opp temaet grådighet i vennegjengen. Og trenger du en hjelpende hånd finner du samtaleheftene #gradighetsbekjemper i NMS Gjenbruk sine butikker, og digitalt her!

 

Artikler om grådighetsbekjempelse

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Les mer

Heidrar dei frivillege på NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk i Ulsteinvik får frivilligprisen for 2022 i Ulstein. - Ein høgst fortent vinnar, seier Mari Ann Vattøy og Annika Brandal i styret til Ulstein frivilligsentral.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp