Gi en gave
Meny
Foto: Gunnar Grøsland / PODKAST: Skuespiller Nils Ole Oftebro snakker om en verkebyll i egen familie i første episode av podkastserien «Mission: Possible» som slippes torsdag 5. oktober Last ned

Lytt til NMS sin nye podkast

Skuespiller Nils Ole Oftebro forteller at han og resten av Oftebro-familien har båret på en verkebyll etter den behandlingen misjonær Christian Oftebro fikk av NMS-ledelsen i 1888.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Lytt til episoden i vinduet over!

I podkastserien «Mission: Possible» forteller han om skuespillerlivet, egen tro og misjon.

For tiden er Nils Ole Oftebro og store deler av hans nærmeste familien opptatt med forestillingen «Lang dags ferd mot natt» på Oslo Nye Teater. Midt i den travle perioden tar han seg til å være med i NMS-podkasten «Mission: Possible».

Misjonsnavn

De fleste nordmenn forbinder Oftebro-navnet med kjente skuespillere og olympiske kombinertmestre. Men for mange misjonsfolk er dette et navn som bærer i seg misjonshistorie. Ommund Oftebro ble sendt ut som misjonær til Zululand i Sør-Afrika i 1849, som en av de aller første utsendingene for NMS. Hans nevø Christian Oftebro kom til det samme misjonsfeltet i 1877. Hans sorti fra misjonærjobben var ikke av det vakre slaget. Etter en opprivende konflikt med ledelsen på hovedkontoret til NMS i Stavanger, ble han i 1888 oppsagt. Belastningen ble så stor at han døde fire måneder senere.

Alle som bærer Oftebro-navnet, det være seg misjonærer, skuespillere og idrettsutøvere, stammer fra det samme småbruket i Lyngdal.

Nesten-prest

I podkasten forteller Nils Ole Oftebro om hvorfor han ikke ble prest, men i stedet skuespiller. Han snakker også om hvorfor han ble for kontroversiell både for Menighetsfakultetet og Bibelselskapet da de leide han inn som konsulent.

Umulig oppdrag

Når NMS nå lanserer podkasten «Mission: Possible» henviser det både til den velkjente filmserien «Mission: Impossible» og misjonsbefalingen. Jesus gav det som virket som et umulig oppdrag til elleve unge menn. I løpet av 2000 år har det blitt til en verdensvid kirke.

Dette har skjedd gjennom misjon. I Norge startet det med at unge norske menn og kvinner på 1800-tallet reiste til helt ukjente og farlige steder for å dele kristentroen med fremmede folkeslag.

– Jeg har mange ganger spurt meg selv hva som drev disse unge mennene inn i en så farefull og tilsynelatende umulig tjeneste. Og det samme med elleve disiplene som satt igjen etter at Jesus døde. De fikk tidenes største utfordring om å bringe evangeliet til jordens ende. Men på en eller annen forunderlig måte er dette umulige oppdraget i ferd med å oppfylles, sier Gunnar Grøsland. Han er engasjert av NMS til å lage den nye podkasten. Grøsland har bakgrunn blant annet som journalist i NRK, kommunikasjonsleder i Kirkelig fellesråd i Oslo og musikkprodusent i Domkirken musikk AS i Stavanger.

Den første podkasten fra NMS blir tilgjengelig 5. oktober. Da møter lytterne Gunnar Grøsland og Nils Ole Oftebro i en uhøytidelig, morsom og interessant samtale. Neste episode er et intervju med han som har blitt kjent som Farmen-presten, Thor Haavik.

Spennende stemmer

Informasjonsleder Martin Eikeland i NMS er spent på hvordan publikum vil ta imot den nye podkasten.

– Vi ønsker å slippe til nye stemmer i denne podkasten. Noen av dem er velkjente innenfor kristne kretser, men vi åpner også for folk de fleste ikke forbinder med kirke og misjon, sier han.

Lytt til episoden under!

Du kan også lytte fra Spotify og Apple Podcasts.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp