Gi en gave
Meny
Last ned

Mission: Possible – en podkast fra NMS

Lytt til podkast-serien «Mission: Possible».

Ragnhild Fuglestad

Ungdomsskolelæreren måtte slutte i jobben på grunn av kronisk migrene. Hun ble delvis sengeliggende med voldsomme smerter. Midt i smerten ropte hun om hjelp fra Gud – og i møtene med Gud har livet forandret seg radikalt.

Ragnhild Fuglestad kommer seg oftere ut av huset nå enn hun gjorde for fem år siden. Nye tabletter minsker smertene og reduserer antall migreneanfall.

Hun har ennå ikke opplevd den fulle helbredelsen selv, men har fått se andre bli friske når hun bad for dem.

Hun er ikke bitter på alt hun har mistet etter at hun måtte gi opp det travle livet hun førte.

Vakote Yama

Vakoté Yama Dieudonné, en kunstner, musiker og misjonær fra Kamerun, som også har jobbet som trosopplærer i Oppsal menighet. Flere av sangene hans blir sensurert i Kamerun, fordi makthaverne føler seg kritisert.

Livet har ført ham fra et stort hus med 18 rom i Ngaoundéré i til et rekkehus på Sofiemyr. Han og kona Lise har vært misjonærer sammen på Madagaskar. Første gang han kom til Norge, var det med Gospel singers. Han har spilt inn Bjørn Eidsvåg på fransk.

Moren vokste opp som muslim – faren var kristen, men hadde flere koner. Og terrororganisasjonen Boko Haram har de siste årene preget familiens liv.

Per Ragnar Haraldstad

Det er snart ett år siden livet ble snudd på hodet for den tidligere Japan-misjonæren Per Ragnar Haraldstad.

På en tur tilbake til sitt andre hjemland fikk han påvist ondartet hjernesvulst. I vinter planla han sin egen begravelse. Men noe har skjedd.

Eivind Arnevåg

Hør tidligere fotballspiller Eivind Arnevåg snakke om sitt forhold til Gud, Jesus og Den hellige ånd.

«Hjarta og lommeboka»

Nyttårsaften 1963 holdt Steinar Ihle nyttårsprekenen på radio. En preken som siden har blitt heftig debattert både på godt og vondt. Hva var det med denne nyttårsprekenen med tittelen «Hjarta og lommeboka» som førte til et så stort opprør?

Hør datter Åslaug Ihle Tingnæs og biskop emeritus Erling J. Pettersen reflektere rundt Steinar Ihles preken over 60 år etter.

Kom i skikkelig julestemning med Sindre Skeie og Tord Gustavsen som spiller og samtaler rundt noen av våre kjæreste julesanger.

For 2000 år siden fikk elleve unge menn et umulig oppdrag. De skulle gå ut og gjøre alle folkeslag til Jesu disipler. Thor Haavik fikk selv et tilsynelatende umulig oppdrag – et «mission impossible». Eller var det et Mission possible?

Hør «Farmen-presten» Thor Haavik snakke om livet, de to gangene han har gått ned på kne, og hva han tenker om seg selv som en Jesu disippel i 2023 i samtale med journalist Gunnar Grøsland.

NMS GJENBRUK 25 ÅR

Rune Rasmussen var sentral da NMS Gjenbruk så dagens lys for 25 år siden. Hør ham og flere fra NMS Gjenbruk-kjeden fortelle om gjenbrukseventyret. Episoden er laget i anledning NMS Gjenbruk 25-årsdag 11. november 2023.

NMS lanserer podkasten «Mission: Possible». Navnet viser både til den velkjente filmserien «Mission: Impossible» og misjonsbefalingen. Jesus gav det som virket som et umulig oppdrag til elleve unge menn. I løpet av 2000 år har det blitt til en verdensvid kirke.

LYTT TIL FØRSTE EPISODE MED SKUESPILLER NILS OLE OFTEBRO UNDER:

Dette har skjedd gjennom misjon. I Norge startet det med at unge norske menn og kvinner på 1800-tallet reiste til helt ukjente og farlige steder for å omvende fremmede folkeslag til kristentroen.

– Jeg har mange ganger spurt meg selv hva som drev disse unge mennene inn i en så farefull og tilsynelatende umulig tjeneste. Og det samme med elleve disiplene som satt igjen etter at Jesus døde. De fikk tidenes største utfordring om å bringe evangeliet til jordens ende. Men på en eller annen forunderlig måte er dette umulige oppdraget i ferd med å oppfylles, sier Gunnar Grøsland.

Han er engasjert av NMS til å lage den nye podkasten. Grøsland har bakgrunn, blant annet, som journalist i NRK, kommunikasjonsleder i Kirkelig fellesråd i Oslo og musikkprodusent i Domkirken musikk AS i Stavanger.

Informasjonsleder Martin Eikeland i NMS er spent på hvordan publikum vil ta imot den nye podkasten.

– Vi ønsker å slippe til nye stemmer i denne podkasten. Noen av dem er velkjente innenfor kristne kretser, men ønsker også folk som kanskje ikke forbindes med kirke og misjon, sier han.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp