Gi en gave
Meny
Foto: Risutdeling i Manakara og Mottakere av ris i Vohipeno. Last ned

Din hjelp nytter

30 tonn ris deles i disse dager ut til 8000 mennesker i nød på østkysten av Madagaskar. Men fortsatt trenger mange hjelp etter syklonen Batsirais herjinger på østkysten for to uker siden.

Du kan hjelpe!

Syklonen Batsirai rammet den sørøstlige delen av Madagaskar hardt i februar. I Vohipeno, hvor landbruksskolen Fihaonana ligger, er både bygninger og landbruksområder rammet. Avlingene står under vann og er ødelagt, og også mye av fruktproduksjonen er ødelagt av vinden. Tusenvis mangler tilgang på mat og rent drikkevann. Du kan hjelpe!

Spleis-aksjonen som samler inn penger til nødhjelp for ofrene etter syklonen Batsirais herjinger har i skrivende stund samlet inn over 170 000 kroner. Det gjør det mulig for NMS å bidra med utdeling av ris – i første omgang til 8000 syklonrammede.

Arild Bakke er leder i seksjon Øst-Afrika i NMS, og har vært misjonær på Madagaskar store deler av sitt yrkesliv. Han har daglig kontakt med kirkeledelsen i Den gassisk-lutherske kirke på Madagaskar (FLM), som har bedt NMS om hjelp til krisen deler av østkysten står midt oppi.

Såfrø

– Torsdag denne uken var det utdeling av mat i FLM Tanambao, min menighet i Manakara i årene 1996-2000, skriver Bakke på sin egen Facebook-profil.

Denne og andre menigheter i byen har fått sine kirkebygg ødelagt under syklonen. NMS ønsker å bidra også til at hardt rammede kirker får nye takplater – men førsteprioriteten er å bidra til matutdeling i hardt rammede områder.

– Neste steg i Spleis-aksjonen er utdeling av såfrø til de som har fått sine rismarker oversvømt og avlinger ødelagt. Siste aksjonsfase er å bidra til at hardt rammede kirker får nye takplater, skriver Bakke.

Venter flere sykloner

Madagaskar har igjen blitt hardt rammet av naturkreftene. Dessverre ligger det an til flere dårlige nyheter den kommende tiden.

For i det indiske hav står syklonene dessverre nærmest i kø i denne regntiden. Deler av havnebyen Toamasina er denne uken blitt lagt under vann av syklonen Dumako, og cirka 1700 kilometer nordøst for Madagaskar bygger syklonen Emnati seg opp. Ifølge foreløpige værmeldinger har Emnati samme kurs som Batsirai hadde for halvannen uke side.

– Vi har mulighet til å vise solidaritet, sier Bakke, som oppfordrer alle til å dele Spleis-aksjonen i sine nettverk.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp