Gi en gave
Meny

Bli kjent med småfellesskap

Snarveier

Vi har reist rundt omkring i Norge for å intervjue noen av småfellesskapene våre. Her kan du se videoer fra besøka.

<– tilbake til hovedsiden om Småfellesskap

Hinna Film og Misjonsklubb for Herrer

 

Tekst i filmen:

Fellesskap. Latter og alvor. Samtale. Inkluderende. Tradisjon.

Jeg startet denne foreningen fordi det var mye snakk om misjonsforeningene, at de liksom var på vikende front. Så tenkte jeg, er det mulig å lage noe som kan være litt mer moderne enn det å strikke og brodere, som ikke var så aktuelt for meg?

Så jeg tenkte at hvis vi lager et enkelt konsept, og det å se en film det er enkelt. Så  har alle med seg sitt eget godteri, det skal ikke være nødvendig å bake masse kaker og sånn eller rydde for den del. Det er sånn passe enkelt for alle. Det kan alle være med på. Det å se en film er ikke noe stress. Da har vi en liten andakt så ser vi en film og samler inn noen kroner til misjonen. Så er det hyggelig.

Vi har møtt mennesker her som vi ellers ikke hadde blitt kjent med. Vi har fått sett filmer vi ellers ikke hadde fått sett. Så har vi et fellesskap den ene gangen i måneden, og det gjør at alle har hatt lyst til å holde på med dette i alle disse årene.

Og noen av oss har jo tilknytning til misjonen, og andre har det ikke. Men alle har vel et hjerte for misjon da, men kanskje først og fremst er det filmen som drar. Så synes man i større eller mindre grad at misjon er en bra ting ved siden av.

______________________________________________________

Kjerringa med staven

Tekst i filmen:

Samhold. Tur. Dybde. Bringe ordet ut til andre. Fellesskap.

Jeg traff noen andre damer som hadde turforening. I og med jeg er veldig glad i å gå tur, tenkte jeg kanskje vi skal prøve det i Egersund. Så tenkte jeg at et slikt fellesskap er så uforpliktende. Mange kan bli med. Når vi er ut og går tur trenger vi ikke ha kaffe og kake. Vi kan bare komme som vi er, gå tur og bli kjent med flere.

Jeg snakket med noen venninner og de syntes det var kjekt. Så inviterte vi vidt. Folk sa det i Misjonshuset, da starter vi, har dere lyst til å bli med?

Vi var fjorten stykk første gang og har bare fortsatt. Det er veldig sosialt og kjekt. Det er enkelt for de som ikke er så vant til å gå i kirke eller misjonshus. Er det noe som skjer, kan vi si: til helgen skjer det og det, kom og bli med da også!Mange synes det er greit å komme ut å gå tur.

Det er et kristent fellesskap. Vi stopper alltid opp og har dagens ord vi samtaler om. Det er et fellesskap på tvers. Ikke så mange av oss som møtes privat. Et felleskap som favner vidt. Det tror jeg mange synes er  spennende. Å treffe andre enn de en går sammen med til vanlig.

______________________________________________________

NMS Connect+ Tinn


Tekst til filmen:

Fokus. Sosialt. Fellesskap. Hjelpe. Møteplass. Misjon.

Det begynte med at det kom en ung jente flyttende til Tinn, som ønsket å være en del av et kristent fellesskap. Jeg og mannen min har også snakket om å få til et felleskap med kristne i vår aldersgruppe. Han var ikke så interessert i å sitte i en sofa og prate. Så spurte jeg mannen min: Hva skal til for at du vil være med?

Om vi kan sitte rundt et bål eller noe. Så da inviterte jeg hun nye i Tinn og noen flere andre jeg tenkte kunne være interessert.

Vi ønsket å tilhøre en organisasjon. NMS har et fokus på misjon og samler inn penger til noen som trenger det mer enn oss. Så da var det et naturlig valg.

Det viktige for mange er det å komme sammen, at v i kan ha et fellesskap. Samtaleheftene NMS har gitt ut, har vi brukt fast hver gang. Flere har kommentert på samlingene at det er gode spørsmål. De får meg til å tenke, de tar jeg med meg. Det som jeg kanskje ikke trodde var viktigst, har blitt ganske viktig for gruppa. Det å samles rundt et bibelvers og be sammen. Tenke  høyt om temaene som kommer opp i heftet.

Nå har vi i to år møttes rundt denne bålpanna, en gang i måneden. Det betyr veldig mye for meg personlig. Og jeg tror også det betydde mye for hun som var ny i Tinn og fikk et felleskap. Hun har flytta igjen men gruppa lever videre.

______________________________________________________

Tennisgjengen i Egersund

Tekst til filmen:

Fellesskap. Sosialt. Kameratskap. Givende. Samhold.

Ideen til å starte fikk vi av en damegruppe som kalte seg «Kjerringa med staven». De startet med å gå tur en gang i uken. Vi som hadde spilt tennis i noen år sammen fant ut av det kunne være en ide for oss også. Å starte noe lignende, ikke tur, men tennis.

Noen nye er kommet med etter hvert. I starten leide vi bare en bane, men det var noen som spilte på den andre banen. De fant ut at de like godt kunne være med oss.

Nå er vi en gjeng med de opprinnelige fra misjonsforeningen og noen andre uten noen tilknytning. Vi har et kjekt og godt fellesskap. Det virker som de synes det er greit å være sammen med oss. Vi betaler leie for hallen og  rekker litt mer av den enkelte medlem. Overskuddet sender vi til NMS.

Jeg kan veldig sterkt anbefale å sette av tid til noe som dette. Det er et bra fellesskap og greit å holde seg i form. Vi trenger litt bevegelse.

______________________________________________________

Tinn Misjonsforening

Tekst til filmen:

Diakoni. Bibel. Vennskap. Glede. Turfellesskap. Sosial trim.

De ønsket å starte foreningen for at folk som ikke har hørt, skal få høre om Jesus. Det var mest Kina de tenkte på i begynnelsen. Det var i 1847.

Grunnen til at de startet så tidlig her i indre Telemark, var vel en del unge menn som dro til Vestlandet. De kom hjem med misjonstanken.

Jeg er opptatt av misjon både ute på misjonsmarken og her hjemme. Og ønsker at misjonsforeningen kan være med på å vekke både lengselen til Jesus og misjon, hos folk som bor rundt oss, naboer og venner. Det tenker jeg også er misjon. Og også få litt selv når en er samla på møtene. Da blir en oppbygget og det er jo veldig fint.

NMS Connect Norge

Her kan du lese mer om småfellesskap blant studenter i NMS.

Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp