Gi en gave
Meny

Tips til din menighet

Foto: Pixabay Last ned
Her har vi samlet en liste med tips til hva menigheten kan gjøre for og med aksjonen Sammen som kirke i hele verden:

Det siste året har vært utfordrende for alle typer fellesskap. Det merker alle som er engasjert i en menighet også, enten man er ansatt eller frivillig. Nå er vi alle slitne av restriksjoner og lei av å tenke alternativt.

Vi håper jo alle på bedre tider, vi håper at pandemien skal gå over. Men hva skal vi gjøre mens vi venter? Hva kan vi klare å få til?

Kanskje Sammen som kirke i hele verden kan bli en aksjon som kan gi oppmuntring og motivasjon til menigheten, midt i den vanskelige tiden vi lever i nå? Kanskje det å ta i et ekstra tak for misjonsavtalen dere har valgt å støtte kan gi dere glede og styrke fellesskapet? For det er faktisk slik at vi blir glade av å gi, og glade av å føle at vi kan bety noe for andre.

Her har vi samlet noen tips til hva du og menigheten din kan gjøre:

LAG EN INNSAMLING

 • Lag en digital innsamling på spleis, Facebook eller via menighetens vippsnummer. Del på Facebook og andre sosiale medier og send SMS og meldinger i Messenger for å mobilisere menigheten til å gi og til å dele videre.
 • Lag en utlodning: Søk lotteritilsynet om å få ha en utlodning og selg lodd via sosiale medier. Hvordan man kan gjøre det er godt forklart her: Smålotteri – Lotteri- og stiftelsestilsynet (lottstift.no). Selve trekningen kan kanskje filmes og legges ut på menighetens nettside eller på Facebook hvis dere ikke får til å samles fysisk. Kanskje lokale butikker og annet næringsliv vil bidra med premier?
 • Lag en basar eller tombola, fysisk eller digital. Hvis man sender direkte for eksempel med facebook kan menigheten delta på basar for eksempel med lykkehjul selv om de ikke er tilstede. Lodd kan kjøpes via vipps og at man sender screenshot av vippsbetalingen på Messenger til den som er «moderator».

I GUDSTJENESTEN (enten den er digital eller fysisk)

 • Misjonsoffer på en gudstjeneste
 • Misjonsinformasjon i kunngjøringene på en gudstjeneste. Her finner du fersk informasjon: Informasjon og forbønnstekster
 • Forbønn for misjon i en gudstjeneste. Her kan du laste ned ferdig formulerte forbønner til din misjonsavtale: Informasjon og forbønnstekster
 • Vis en video fra landet dere har misjonsavtale i på en gudstjeneste. Vi har laget nye filmer spesielt for Sammen som kirke i hele verden. Last ned filmer her.
 • Del ut ark med informasjon og bønneemner. Vi har laget et dobbeltsidig ark med informasjon og bønneemner fra de forskjellige landene. Last ned fra vår nettside, trykk opp og del ut:  Informasjon og forbønnstekster

ENGASJER DE FRIVILLIGE

 • Send en e-post eller SMS om aksjonen til alle frivillige med invitasjon til å ta del i det dere setter i gang.
 • Husk å bruke sosiale medier og dele innhold der.
 • Spill inn deres egen video om aksjonen, del den på Sosiale Medier og send til frivillige i menigheten. Kanskje ungdommer eller konfirmanter i menigheten kan være med på å lage filmen?
 • Er det noen i menigheten som spiller og synger? Kanskje de kan lage en digital konsert som kan sendes på facebook eller YouTube en hverdagskveld, og at konsertene også inneholder informasjon om «Sammen som kirke i hele verden og en oppfordring til å gi til denne aksjonen.»
 • Få kjente folk i menigheten til å gjøre noe som andre betaler for. EKSEMPEL: «Ole farger skjegget grønt hvis innsamlingen vår passerer 5000 kroner før søndag».

 

ETTER EN GUDSTJENESTE ELLER I STEDET FOR EN GUDSTJENESTE

 • Lag et korona-løp eller en natursti. Kanskje dette også kan være søndagsskolens sommeravslutning?

 

I HJEMMENE

 • Legg konvolutter i postkassene til familiene som hører til menigheten. I konvolutten kan man legge arket med informasjon og forbønnstekster og informasjon om hvordan man kan være med å gi, og kanskje en quiz eller en annen type konkurranse som man oppfordres til å sende inn svar på.

 

Finn flere kreative ideer i dette heftet som er laget av og for aksjonen Sammen som kirke i hele verden: Microsoft Word – ideer til innsamling.docx (kirken.no)

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp