Gi en gave
Meny
Last ned

Mission: Possible – en podkast fra NMS

Høsten 2023 slipper NMS fire episoder i podkast-serien «Mission: Possible».

NYESTE EPISODE:

For 2000 år siden fikk elleve unge menn et umulig oppdrag. De skulle gå ut og gjøre alle folkeslag til Jesu disipler. Thor Haavik fikk selv et tilsynelatende umulig oppdrag – et «mission impossible». Eller var det et Mission possible?

Hør «Farmen-presten» Thor Haavik snakke om livet, de to gangene han har gått ned på kne, og hva han tenker om seg selv som en Jesu disippel i 2023 i samtale med journalist Gunnar Grøsland.

NMS GJENBRUK 25 ÅR

Rune Rasmussen var sentral da NMS Gjenbruk så dagens lys for 25 år siden. Hør ham og flere fra NMS Gjenbruk-kjeden fortelle om gjenbrukseventyret. Episoden er laget i anledning NMS Gjenbruk 25-årsdag 11. november 2023.

NMS lanserer podkasten «Mission: Possible». Navnet viser både til den velkjente filmserien «Mission: Impossible» og misjonsbefalingen. Jesus gav det som virket som et umulig oppdrag til elleve unge menn. I løpet av 2000 år har det blitt til en verdensvid kirke.

LYTT TIL FØRSTE EPISODE MED SKUESPILLER NILS OLE OFTEBRO UNDER:

Dette har skjedd gjennom misjon. I Norge startet det med at unge norske menn og kvinner på 1800-tallet reiste til helt ukjente og farlige steder for å omvende fremmede folkeslag til kristentroen.

– Jeg har mange ganger spurt meg selv hva som drev disse unge mennene inn i en så farefull og tilsynelatende umulig tjeneste. Og det samme med elleve disiplene som satt igjen etter at Jesus døde. De fikk tidenes største utfordring om å bringe evangeliet til jordens ende. Men på en eller annen forunderlig måte er dette umulige oppdraget i ferd med å oppfylles, sier Gunnar Grøsland.

Han er engasjert av NMS til å lage den nye podkasten. Grøsland har bakgrunn, blant annet, som journalist i NRK, kommunikasjonsleder i Kirkelig fellesråd i Oslo og musikkprodusent i Domkirken musikk AS i Stavanger.

Den første podkasten fra NMS blir tilgjengelig 5. oktober. Da møter lytterne Gunnar Grøsland og skuespiller Nils Ole Oftebro i en uhøytidelig, morsom og interessant samtale. Neste episode er et intervju med han som har blitt kjent som Farmen-presten, Thor Haavik.

Informasjonsleder Martin Eikeland i NMS er spent på hvordan publikum vil ta imot den nye podkasten.

– Vi ønsker å slippe til nye stemmer i denne podkasten. Noen av dem er velkjente innenfor kristne kretser, men ønsker også folk som kanskje ikke forbindes med kirke og misjon, sier han.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp