Gi en gave
Meny
Last ned

Verdifullt fellesskap

- Både det lille fellesskapet oss imellom, og det å vite at vi er en del av et mye større fellesskap, er verdifullt. Det sier leder i Asmaløy misjonsforening på Hvaler, Anne Hvalgård. Søndag 24. mars feiret foreningen sitt 150 års-jubileum.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Starten
Asmaløy bedehus var pyntet til fest og foreningsmedlemmer og gjester fylte godt opp rundt bordene. Etter første fellessang, ledsaget av gitarspill av Erik Laukhammer, banket det på døren. Inn kom tre damer «fra en svunnen tid». Vi fikk høre hvordan foreningen ble startet etter en vekkelse på øyene. Fru Sara Lie var en initiativrik og effektiv dame som satte det hele i gang. Helt fra starten hadde foreningen møter den første mandagen i hver måned. Hver høst hadde de auksjon til inntekt for misjonen.

Restart
Men foreningens liv har ikke vært helt smertefritt. På begynnelsen av 80-tallet skrantet foreningen. De som var med var få og gamle. Men så var det noen unge husmødre som møttes jevnlig. Etter et inspirerende misjonsmøte mente en av dem, Liljan Jensen, at de måtte da kunne samle inn penger til misjonen når de likevel møttes. Så ble dette fortsettelsen på Asmaløy misjonsforening. Foreningen hadde fått en «restart»!

Fellesskap
De møtes fremdeles 1. mandagen i måneden – nå i den nyoppussede «Kaffestua» på bedehuset. – Samtaleheftene fra NMS er et fint utgangspunkt for samtale, sier Anne Hvalgård, ellers leser vi Misjonstidende og andre ting. Vi lærer litt, og så har vi fokus på noe annet enn bare oss selv. Det er fint at vi kan være med å bidra på vår måte, og så er det fint at vi kan være en del av et større fellesskap – i tillegg til at vi har det hyggelig sammen.

Jubileumsfesten var også hyggelig og fin på alle måter! Det var andakt, sang og misjonsinformasjon, og det var hilsen fra «lillesøstrene» i Vesterøy misjonsforening som «bare» er 89 år gammel. Bløtkakene var pene og gode og absolutt en jubileumsfest verdig!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp