Gi en gave
Meny
Last ned

En trivelig dag i Sommerveita

Gledelig og samles til årsmøte og vårfest i Sommerveita.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Lørdag 22. april var enkeltmedlemmer, menigheter med misjonsavtale, misjonsforeninger og andre samarbeidspartnere invitert til årsmøte for NMS i Trøndelag. Denne årlige samlingen har lange tradisjoner, men også denne har lidd under corona-perioden. Omlag 60-70 personer var innom dørene i løpet av dagen.

En fin forsamling NMS engasjerte i Trøndelag! Foto: Jørund Grønning

Årsmøtet ble stødig ledet av Torun Nesse, leder i regionstyret. Årsmeldinga fra regionstyret ble godkjent og alle andre årsmeldinger ble tatt til orientering. Det er kjekt å få se, lese og høre om alt arbeidet vi er innblandet i også i vår region. Flere var på talerstolen for å gi muntlig rapport til årsmøtet, så alle i salen fikk høre stemmene til: Jørund Grønning (Fosen), Per Steinar Mikkelsen (Innherred),  Margot Klykken (Gjenbruk Levanger), Birger Foseide (Orkdal område) Inge Hill (Knausen),  Leiv Elvestad (Gjenbruk Trondheim), Håkon Tørring (Trondheim område),  Olav Svanholm (SMMN)

Gert Nielsen har også dette året «sydd» årboka fint sammen og ble delt ut denne dagen til de som vil ha den i papirformat. Ligger også her: https://nms.no/nyhet/hva-skjedde-i-2022-i-trondelag/

Valget førte til at Torun Nesse tar et nytt år som leder i regionstyret. Kåre Myraunet og Sverre Sævareid ble valgt inn som styremedlemmer i 3 år. Astri M. Wessel og Verena Grønning er styremedlemmer, og sto ikke på valg dette året. Varamedlemmene som ble valgt inn for 1 år ble Anne Sødal Aadland, Solvår Åsebø og Gunn Bakken. Valgkomiteen ved Arnt Stavset, Marit Vingerhagen Syrstadeng og Hans Birger Neergård, hadde dette året har gjort en svært god jobb, som førte til at det var gode kandidater som dessverre ikke ble valgt inn denne gangen. Margit Sødal ble valgt inn som nytt medlem i valgkomiteen.

Årsmøte fikk i tillegg orientering om hva som skal skje i vår region framover, litt om frivillige oppgaver under GF og om NMSU sin virksomhet.

Gunn Bakken fikk takk for sin innsats i regionstyret, fra Torun Nesse

Med kvitveis og Knausen lys på bordet, var det vårlige rammer for å dele en god lunsj sammen rundt småbord. Mange satte pris på å komme sammen igjen etter lite samlinger i regionen. Det er gledelig å høre at Sommerveita ikke er planlagt for salg, og at det arbeides med framtidsvurdering av bygget. NMS gjenbruk gjør det godt og planlegger «oppshining» i butikken i Trondheim og at de på Levanger og Namsos har gitt seg i kast med salg av klær, med optimisme. Knausen har nettopp nesten tømt lageret med lys, fordi vårens transport er sendt ut til alle 52 butikker landet over. De ønsker seg 10-12 flere medarbeidere for å kunne opprettholde og produsere så mye lys som de ønsker framover. På Mjuklia kan de se tilbake på gode tall ifht NMS- og NMSU- bruk av leirstedet sist år. Konfirmantleir- arbeid har hatt et bra løft i året som gikk.

Etter lunsj kom flere gjester som var klar for vårfest! Generalsekretær Helge S. Gaard forkynte for forsamlingen om gleden av å være i påsketiden, der vi virkelig kan fokusere på den oppståtte frelser. Alle i Sommerveita fikk «bli med» på deler av hans siste reiser i Japan, Egypt og Madagaskar. Selv om generalsekretæren muntert antydet at trønderdialekt bød på utfordring, var det ingen problem med å henge med på hans formidling verken om Jesus eller NMS sitt arbeid rundt om.

Generalsekretær Helge S. Gaard i samtale med Verena Grønning. Foto: Jørund Grønning

Yadah, betyr å lovprise, takke og tilbe på hebraisk. Koret Yadah gospel Trondheim gjorde nettopp det i Sommerveita 22. april! Takk for vakker sang, mye glede og lovprisning for publikum som takknemlig applauderte. Jakop Stavset dirigerte koret, som øver i Salem og som består av unge voksne. Noen har nylig startet og noen har vært med i mange år. Denne sangen vil vi gjerne høre mer av!

Greta Gravås Arthun fristet til å delta på Sommerfest og GF, siden dette vil bli en skikkelig innsprøytning av inspirasjon og ny kjennskap. Der kan alle møte Biskop Tomas, Ton fra Thailand, store kjente musikere, misjonærer fra alle land og vakre konserter. Vi kan spre velsignelse rundt oss på Hell! Det ble brukt noe tid på å forklare hvilke frivillig oppgaver som kan velges, og litt detaljer rundt program og priser .

Yahah gospel bidro med vakker lovsang i Sommerveita

Kaffe og kaker hører med til misjonsfester, og dette fikk alle gleden av også denne dagen. Misjonsgave ble vipset av gårde og allsangen på «Deg være ære», fikk alle til å stråle over vår oppstandne frelser, våren som vekker opp noe nytt og sammenhengen vi står i NMS!

Takk for en velsigna god dag!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp