Gi en gave
Meny

Utveksling til Hongkong for første gang

For første gang har NMS utveksling med vår partner i Hongkong gjennom utvekslingsprogrammet Connect på Hald Internasjonale Senter.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Dette året kommer Chester til Norge, mens Natalia og Henriette reiser til Hongkong.

– Jeg ser frem til å oppleve selve kulturen og oppleve kulturforskjellene mellom Norge og Hongkong, sier Natalia som, sammen med Henriette, skal ha praksis på et ungdomssenter som Den evangeliske-lutherske kirken i Hongkong (ELCHK) driver i en av de mer fattige delene av Hongkong.

Ungdommer fra utsatte familier kommer hit etter skolen og få lære seg forskjellige ting og delta på aktiviteter. Målet er at dette skal være en plass der ungdommene får utvikle seg og få mestringsfølelse, og forhåpentligvis ha bedre forutsetninger for å komme ut av fattigdommen som familien deres lever i.

Mens jentene er i Hongkong skal Chester ha praksis i NMS og NMSU i tillegg til Den norske kirke på Ålgård i Region Stavanger. Han gleder seg til å ta fatt på praksisen på Ålgård.

– Det jeg spesielt ser frem til er å se og delta i ungdomsarbeid i Norge. Her håper jeg å lære ting som jeg kan ta med meg tilbake til ungdomsarbeidet i Hongkong, sier han ivrig.

Denne måten å tenke på er sentralt for hvorfor NMS ønsker å jobbe med utveksling. At man gjennom å arbeide i et annet land og organisasjon kan dels bidra der, men også lære ting som man kan ta med tilbake til organisasjonen man kommer fra.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp