Gi en gave
Meny
Foto: Pixabay (illustrasjonsbilde). Situasjonen for NMS-utsendingene i Hong Kong er etter forholdene gode. Foreløpig er ingen av dem evakuert. Last ned

Trygt for NMS-utsendinger i Hongkong

Mens demonstrasjonene raser i gatene i Hong Kong, er NMS-utsendingene i den sørkinesiske byen i sikkerhet. Men de holder seg for det meste innendørs.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Gjennom utvekslingsprogrammet Connect ved Hald Internasjonale Senter har NMS ungdom plassert ulike steder i verden. To av Connect-deltakerne er utplassert i Hongkong, der de etter planen skal arbeide med diakonale oppgaver for den lutherske kirken som NMS samarbeider med.

I sikkerhet

– De to jentene som er i Hongkong er i trygghet. De oppholder seg i en leilighet som NMS disponerer. Jeg er stadig i kontakt med dem, sier Marieke Rode-Christoffersen, som er utsending for NMS i Hongkong, der hun er diakonal rådgiver.

– Hvordan er situasjonen for dere i Hong Kong nå?

– Jeg føler at situasjonen vår er trygg, men alt er temmelig uforutsigbart. Vi har ikke følt behov for å evakuere. Det er heller ikke noe som tyder på at de to jentene som er med i Connect-programmet behøver å evakueres. Spørsmålet om å evakuere blir fortløpende vurdert.

Ikke på kontoret

Marieke Rode-Christoffersen forteller at hun den siste tiden ikke har reist til kontoret for å arbeide.

– ­Situasjonen i byen er ustabil. Vi vet at det kan oppstå demonstrasjoner eller trafikkproblemer som vil føre til at jeg ikke kommer meg hjem. I verste fall vil det kunne føre til at jeg bli separert fra mine barn. Når forholdene i Hongkong er slik som de er, ønsker jeg ikke at det skal skje, sier Marieke Rode-Christoffersen.

I begynnelsen av november var  Tom Rode-Christoffersen på besøk i Kina, der han blant annet besøkte verdens største bibeltrykkeri, som ligger i Nanjing. Han har også vært innom flere andre prosjekter som NMS støtter.

Løpende vurdering

Andreas Holm er Connect-ansvarlig ved Hald. Han forteller at han stadig er i kontakt med de to jentene og deres arbeidsgiver i Hongkong, som følger dem opp daglig.

– ­Vi avventer situasjonen og har foreløpig ikke foretatt oss noe spesielt.. Tryggheten deres er godt ivaretatt., sier Connect-ansvarlig Andreas Holm.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp