Gi en gave
Meny

Grøtfest for frivillige medarbeidere i Trøndelag

Last ned
Grøtfesten dette året ble lagt til Mjuklia og det var sannelig smart!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Grøtfest er riktig og viktig i desember

I år traff det ikke helt med den internasjonale dagen for frivillighet, men 8. desember ble en meget god dag på Mjuklia. Tidligere år har det vært arrangert fest for de frivillige i Sommerveita, men i år flytte vi det til Mjuklia, dels pga coronasituasjonen. Nær 40 mennesker kom til Mjuklia og det var godt å møtes! De ansatte på Mjuklia sørget godt for gjestene, så de fikk mettet sine munner med langkokt og kortreist risengrynsgrøt med mandel, spekemat, kaffe og kaker. Oddbjørn Gorsetbakk ble den heldige vinner av årets marsipangris. Mange av gjestene var knyttet til ulike engasjement rundt Mjuklia, gjenbruksbutikken på Oppdal, Knausen, seniortreffkomite, områdeutvalg, regionstyre og andre roller i det brede frivillig apparatet i NMS. Det å samles gjør godt for å se at vi er mange i ulike «operasjoner» og avdelinger i NMS .

Sortering, jubileum og alternative julemesser

Corona har preget 2020, og det gjelder også mye av arbeidet i NMS sammenheng i Trøndelag. Birger Foseide, som er leder i regionstyret, takket forsamlingen for hvordan de har taklet utfordringer dette året, og tross alt omstilt seg og tenkt nytt. Det ble fortalt om en medarbeider på butikken i Trondheim, som nå jobber opptil fire dager i uken på butikken, selv om alderen sier mer enn 86! Hun og flere andre savnet arbeidet stort da butikkene måtte stenge. Inge Hill forteller fra Knausen at de har omlag 30 tonn med lysstumper på lager og 80 sekker med tenn-brikketter er produsert. Det er ny innpakning og nye produkter som egner seg godt til julegaver. De ønsker seg flere medarbeidere, spesielt i «sorteringsavdelingen». Her legges grunnlaget og det er tidkrevende arbeid å sortere hver en stump etter farge. Forsamlingen fikk også se den fine filmen om effektivisering av produksjonen av tennbrikettene. Johanne Winsnes beskrev hvordan hovedlotteri og alternativ julemessebutikk i Trondheim, bidro til 160.000 kroner også dette året, som er adskillig bedre enn ingenting! Jostein Landrø ga oss innblikk i ståa på Mjuklia, der økonomien er trang, men hvor de likevel utnyttet godt de «åpne periodene» slik at tapet ikke ble så stort som antatt. 2021 er jubileumsår på Mjuklia, og Jostein presenterte både boka som kommer på nyåret, jubileumskonsert i Nidarosdomen 18. juni og stor jubileumsfest på Mjuklia 13. juni. Anne Lise satser på at det ikke snør, og at det igjen kan samles mange mennesker da!

Takk

En slik fest blir arrangert for å takke, inspirere og gi glede til å fortsette samarbeid i NMS. Øyvind Ulland Eriksen ga uttrykk for en stor glede over å være sammen med så mange gode mennesker. Daiana Gilde som er ny ansatt i NMSU ble presentert og hun gleder seg til å bli bedre kjent med menneskene her i vår region. På slutten av festen fikk forsamlingen se filmen som nylig er kommet, der juleevangeliet leses på ulike språk- i en levende kirke over hele jorden. Takk for fellesskap, innsats og inspirasjon i adventstida. Dette gjorde godt!

 

God samtale på Mjuklia under grøtfesten

 

Adventsstemning med mandel i grøten og pynta juletre

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp