Gi en gave
Meny
Last ned

Tradisjonsrik og god julefest!

Den tradisjonsrike Hellig tre kongersfesten i Molde domkirke gikk av stabelen søndag 5. januar og en fullsatt kirkekjeller samlet seg om et rikholdig program, julebrød og kaffe, hyggelig prat og juletregang.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Biskop Ingeborg Midttømme

Biskop Ingeborg Midttømme holdt andakten og delte noen av høstens opplevelser da hun selv besøkte betlehemsmarkene og fikk holde andakt der julens budskap lydde for første gang.

Biskop Ingeborg har denne høsten besøkt Egypt og deltatt med andakt på det teologiske seminaret, og hun har like før advent besøkt Betlehemsmarkene.  Begge anledningene var store opplevelser og ga grunnlag for ettertanke og refleksjon omkring julens budskap.  Slik budskapet lydde for 2000 år siden, slik får vi også dele budskapet i vår tid og oppleve felleskap med troende fra flere land i Midt-Østen.  Det var også samarbeid mellom kirker som var fokus da Marit og Ole Syltebø delte inntrykk fra Etiopia og NMS sitt arbeid blant minoriteter, kvinner og ungdom.  Vi må tenke nytt om misjon, der misjon er å stå sammen med andre kirker og gjensidig dele fra våre erfaringer.

Det kulturelle innslaget stod Ola Gjendem og Jan Tore Janbu for og i deres fortellinger spilte snøengelen på taket av domkirken e

n sentral rolle.  Molde kirke ble gjenoppbygd etter krigen og innviet 8. desember 1957.  Jan Tore opplevde snøengelen på kirketaket under kjelketuren samme kveld og fortalte at opplevelsen har fulgt ham hele livet.  I nysnøen som falt avtegnet det seg tydelig en engel på kirketårnet.  Snøengelen ble avbildet av byens fotograf samme kveld og er et kjent motiv fortsatt.

Liv Gading ledet festen med stødig hånd, Berit Torjusen delte en Ajax-historie og Røbekk kirkekor gledet alle med frisk julesang.  Til sist fikk alle muligheten for selv å synge glade sanger under juletregangen, inspirerende ledet av Eli Holmem.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp