Gi en gave
Meny
Last ned

NMS rykket inn i Kimen

NMS ønsker å markere sin generalforsamling for folk i Stjørdal. Derfor ble deltagerne fraktet i busser til et planlagt torgmøte i sentrum av byen. Men på grunn av regnvær, ble torgmøte flyttet innendørs.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi ønsker jo å vise folk i Stjørdal at Norges eldste misjonsorganisasjon har sin generalforsamling her. Gjennom å arrangere et torgmøte, ville vi markere at NMS er en levende og utadvendt organisasjon. Men værforholdene tvang oss inn i Kimen, sier Greta Gravås Aarthun, som er leder av hovedkomiteen for generalforsamlingen 2023.

Misjonsmøte på kulturhuset

Selv om planen om at nærmere 1000 misjonsfolk skulle sette farge på den trønderske byen ikke ble realisert fullt ut, var det ikke fritt for at mange ble oppmerksom på NMS og misjonen denne lørdagen. Kimen er et kombinert kulturhus, kinolokale, bibliotek og kirke. Siden dørene til det store kirkerommet stod åpne for at flest mulig skulle få tilgang til misjonsmøte, var det en god del utenforstående som også fikk med seg det som skjedde.

Delegudstjeneste

Det var generalsekretær Helge S. Gaard som holdt misjonsandakten under møtet. Han tok utgangspunktet i delegudstjenesten som NMSU har utviklet og brettet ut korset som ligger gjemt i en gaveboks. Korset er selve gaven i denne boksen.

Men NMS er ikke seg selv hvis det ikke er globale innslag. I Kamerun, der den lutherske kirken fyller 100 år i høst, har man for første gang valgt en kvinnelig leder av kirkestyret. Madam Rose er til stede på generalforsamlingen. Under «torgmøtet» kom hun med en hilsen. Denne ble tolket av Ragnhild Mestad.

Selv om det ikke ble noe formelt misjonsmøte på torget i Stjørdal, satte de nærmere 1000 NMS-folkene et sterkt preg på byen.

Bildetekst:

Kirkerommet i Kimen ble fylt opp og mange fikk med seg misjonstalen til generalsekretær Helge Gaard og hilsenen fra Rose Lea Kefio Epse Mvougah, styreleder i 100-årsjubilanten Den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun. Rådgiver Ragnhild Mestad oversatte hilsenen.

Foto: Anette Thingbø Sundnes.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp