Gi en gave
Meny
Last ned

Topp resultat også i år!

En "halvveis" julemesse på Stenbekk, ga faktisk et like godt resultat i år som i fjor! Over 95 500 var kommet inn da messelørdagen var over, og Unni Holm Olsen sender ut en stor takkemelding til alle frivillige som deltok: Takk for at dere tok ansvar på hver deres post, og for at dere bidro til at det var både hyggelig - og også helse-trygt - å være der! Takk også til dere som kom innom og deltok på "koronavis" og takk til alle dere som kjøpte lodd også på forhånd!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Unni Holm Olsen er misjonskonsulent, med base i Østfold, og med kontorplass på Stenbekk leirsted. Her kommer hun med en hilsen til østfoldingene som er opptatt av at NMS ikke skal lide altfor mye av avlysninger og nødvendig helse-brems:

Jeg har blitt utfordret til å si litt om arbeidet i regionen, hvordan koronaen påvirker arbeidet, og hvordan ståa er når det gjelder jule-/misjonsmesser. Jeg begrenser meg til å si noe om det lille hjørnet av region Øst som heter Østfold. Regionen dekker nemlig hele Østlandet – 4 bispedømmer – så jeg skal ikke si noe generelt om hele.

I februar var det satt dato for 16 messer i Østfold/Follo som skulle gjennomføres i løpet av denne november-måneden. Så kom den berømmelige datoen 12. mars…

Noen av stedene kastet inn håndkledet ganske fort. Lokalene var for små, og for mange av de som bruker å arrangere var i risikosonen.

Men mange gikk i tenkeboksen for å prøve finne alternative måter å gjennomføre den lokale messa på, og de valgte å se an forholda og utsette den endelige avgjørelsen…

Det som er status per nå er at noen steder vil ha en eller annen form for kronerulling i stedet for messe dette året, men 7 av stedene skal gjennomføre en drop-in-messe eller tilsvarende…tt

Det vi stadig opplever som den største utfordringen – både med messene o.a. arrangement, er den store usikkerheten som følger oss hele veien: HVIS reglene fortsetter å være som nå, kan vi gjøre det sånn og sånn, HVIS det kommer et lokalt smitteutbrudd, må vi kanskje avlyse likevel…osv. Det vi også merker er den uroen som har bredt seg nå som smittetallene øker i landet generelt. Selv om det lokalt ikke er noen smittede i det hele tatt (eller veldig få), så setter det seg en sånn følelse av utrygghet – i alle fall hos mange av oss.

MEN: På lørdag ble den første messa gjennomført. Den var her på Stenbekk. Foreninger og enkeltpersoner i Sarpsborg-området hadde solgt mange lodd på den store fine utlodningen på forhånd. Akkurat passe mange stilte opp som medarbeidere på messa. Og i løpet av de tre timene messa var åpen droppet akkurat passe mange innom, slik at smittevernreglene kunne overholdes.

Det var tenkt og snakket veldig mye om smittevern på forhånd selvfølgelig, men når dagen kom tror jeg alle følte seg trygge, og vi hadde en hyggelig og fin messe. Det ble solgt småkaker, honning, håndarbeider og Knausen-lys, og selvfølgelig flere lodd og t.o.m. årer. Kaffe og bakverk i muffinsformer var gratis. Vi hadde ingen egen møtesamling, men vi kjørte en NMS-filmsnutt flere ganger, vi sang noen sanger innimellom og satte et godt misjonspreg på den måten. Så gjorde det jo ingen ting at det ikke ble registrert noen smittede i Sarpsborg på lørdag, og for komiteen blir det nok fint når 14 dager har gått og vi kan makulere registreringslistene – forhåpentligvis uten at det har oppstått sykdom blant de frammøtte.

Det som var ekstra gledelig var at når vi summerte opp det som hadde kommet inn på vipps, terminal og i kontanter så viste det seg at vi hadde fått inn mer enn i fjor! Dette er nok ingen stor messe målt mot en del andre steder i landet (med 96 000 i omsetning), men det er vel en god tradisjon å sammenligne med fjoråret? Så vil det nok komme inn noen kroner til også på litt «ettersalg».

Så blir det spennende å se om smittevernreglene og andre forhold holder seg så stabile at de andre messene også kan bli gjennomført trygt og godt… Er det én ting vi er sikre på om dagen, så er det at alt er usikkert – forholda og mulighetene endrer seg veldig fort!

Men vi er i alle fall veldig takknemlige og glade messa som var her på lørdag. Det var en oppmuntring «i disse tider»!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp