Gi en gave
Meny
Last ned

Tilbakeblikk på generalforsamlingen i Ålesund i 1993

Om under ett år arrangeres NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal. da vil det være 30 år siden NMS' 52. generalforsamling ble arrangert i Ålesund. Her får du et tilbakeblikk på generalforsamlingen fra 1993.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Om under ett år, samles NMS-familien til sommerfest og generalforsamling i Stjørdal.

Da vil det være 30 år siden generalforsamlingen ble avholdt i Ålesund. Her kan du se et tilbakeblikk på generalforsamlingen fra den gang.

Sommeren 2020 skulle NMS Sommerfest & Generalforsamling, etter planen, arrangeres i Ålesund igjen. Men for første gang i historien, måtte NMS avlyse arrangementet på grunn av koronapandemien. Nå ser hele NMS-familien fram til en etterlengtet storsamling i Stjørdal fra 29. juni til 2. juli 2023.

NMS Sommerfest & generalforsamling i Stjørdal 2023

I forkant av generalforsamlingen i 1993 skrev MT Misjonstidende følgende i utgave nummer 13/14:

Misjonsselskapets 52. generalforsamling arrangeres i disse dager i Ålesund. Det er alltid en viss spenning knyttet til en generalforsamling. Det er organisasjonens øverste organ. Her fattes de beslutninger som skal styre selskapets arbeid i kommende periode.

– Årets generalforsamling har ikke de kontroversielle eller vanskelige saker, sier generalsekretær Tor B. Jørgensen.

– Men det gir oss en enda bedre mulighet til å samle oss om den store saken, både i diskusjonene omkring arbeidet ut fra treårsmeldingen, og gjennom forkynnelse og fellesskap.

Jørgensen uttrykker et håp om at årets generalforsamling vil bidra til en fornyelse av misjonskallet og misjonsinspirasjonen, og til en sterk understreking av alvoret i de store oppgavene vi har foran oss.

– Samtidig ønsker jeg like sterkt at vi gjennom dette arrangementet kan dele den store takknemlighet og glede det er å få være med i det innhøstingsarbeidet som nå skjer i verden – på veg mot Jesu gjenkomst, sier Jørgensen, som ikke legger skjul på at han gleder seg til arrangementet.

– Det er viktig å drøfte arbeidet, og valg er også viktig, sier han.

Samtidig skal en ikke undervurdere inspirasjonsverdien av et storarrangement som dette.

Stor påmelding

Påmeldingen til årets generalforsamling er svært gledelig.

– Om vi ikke når 2000 påmeldte, er det i hvert fall ikke langt fra, sier Helge Breivik, som arbeidet med generalforsamlingen ved Sunnmøre kretskontor.

Han forteller at Gro Lisbeth Støhle, som har ansvaret for registrering og mottak, de første dagene i juni hadde bortimot 1800 navn på listen sin.

– Det er mer enn vi forventet, og det er klart vi blir inspirert av en slik pågang til arrangementet i vår by, sier Breivik, som understreker at det i hvert fall ikke skal stå på husrommet i byen, om enda flere skulle ønske å komme.

NMS ser ut til å seile på en bølge av inspirasjon etter jubileumsarrangementene i fjor, konstaterer Breivik, som ønsker at også arrangementet i Ålesund skal bidra til å forsterke denne inspirasjonen.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp