Gi en gave
Meny
Last ned

Men festgudstjeneste i Nidarosdomen ble det likevel

Mange lyttere hadde gledet seg til å følge gudstjenesten fra Nidarosdomen der deltakere fra generalforsamlingen til NMS deltok. Men fredag kom meldingen om at NRK ikke hadde folk som kunne gjøre jobben med å ta opp og formidle gudstjenesten.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

«Hei!

Det er med tungt hjerte jeg må melde at vi dessverre ikke kan sende gudstjenesten fra Nidarosdomen på NRK radio søndag 2. juli. Vi har fått sykdom hos tekniker som skulle gjøre jobben, og alle andre alternative teknikere er bortreist på ferie. Utrolig kjedelig, og jeg er veldig lei meg».

Dette skrev produsent og gudstjenestekoordinator Gudbjørn Bondhus i NRK til generalsekretær Helge S. Gaard to dager får gudstjenesten i Nidarosdomen.

Skuffelse

Helge S. Gaard medgir at han ble skuffet over beskjeden fra NRK. Han visste at mange folk rundt om i landet hadde sett fram til å følge avslutningsgudstjenesten på generalforsamlingen.

– Men vi må jo forholde oss til realitetene. Når NRK ikke har folk til å gjøre arbeidet med gudstjenesten, kan vi ikke annet enn å akseptere det, sier generalsekretæren i NMS.

I sin epost til Helge S. Gaard, skriver NRKs gudstjenestekoordinator Bondhus at han er blant dem som gjerne ville hørt gudstjenesten.

– Jeg har sett gjennom planen for innholdet i gudstjenesten, og hadde gledet meg til å høre dette på radioen, skrev Gudbjørn Bondhus.

Flott gudstjeneste

Selv om NRK-lytterne ble snytt for gudstjenesten, fikk kirkegjengerne i Nidarosdomen fullt utbytte. Gudstjenesten var en flott blanding av norsk liturgi, internasjonale innslag og musikk av høy kvalitet. Aktører fra tre verdensdeler deltok med tekstlesning og forbønn. Det var Den norske kirkes preses Olav Fykse Tveit som prekte i gudstjenesten. Teksten var fra Matteus 7, der Jesus advarer mot falske profeter.

– Det var en flott opplevelse å være med i denne gudstjenesten. Deltagere fra våre samarbeidskirker deltok i prosesjonen og som aktører i gudstjenesten. Dette ble en markering av at den verdensvide kirken, sier Helge S. Gaard, som selv var med og delte ut nattverden til kirkegjengerne i den fullsatte kirken.

Lytterne ventet

NRK sendte i stedet for gudstjenesten fra Nidarosdomen et opptak fra Sakshaug kirke i 2012. Flere lyttere som satt og ventet på overføringen uttrykte sin skuffelse på Facebook.

Bildetekst:

Her er mange av bidragsyterne under festgudstjenesten søndag 2. juli samlet utenfor Nidarosdomen.

Foto: Eirik Moe.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp