Gi en gave
Meny
Last ned

Stor oppslutning om misjonsaksjon i Den norske kirke

Mer enn nitti menigheter har samlet inn penger til NMS i forbindelse med korona-pandemien.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

173 menigheter fra 10 bispedømmer ble med da Agder og Telemark bispedømme tok initiativ til en misjonsaksjon i tida mellom pinse og St. Hans. Over nitti av disse menighetene samlet inn til NMS. Aksjonen fikk navnet «Sammen som kirke i hele verden» og var en solidaritetsaksjon i samarbeid med misjonsorganisasjonene som er med i SMM. (Samarbeid Menighet og Misjon).

Støtte til en korona-rammet verden

Aksjonen ønsker å støtte kirker over hele verden i en ekstra vanskelig tid. Kirker og partnere som SMM-organisasjonene samarbeider med, har store diakonale oppgaver i møte med koronakrisen. Samtidig med dette førte korona-pandemien til at flere av organisasjonene mistet inntekter slik at det ble utfordrende tå opprettholde sine ordinære forpliktelser. Da er det ekstra flott å kunne stå sammen.

Imponerende engasjement

– Det har vært et fantastisk engasjement, fastslår generalsekretær Helge S. Gaard.

– Vi i NMS har gledet oss over alle forespørsler om informasjon og er imponert over kreativiteten fra misjonsløp, digitale basarer, givertjeneste og takkeoffer osv. Tusen takk til alle som ville samarbeide med oss. Nå håper vi at aksjonen også har tilført noe til menighetene.

 

Bading i Trøndelag og digital basar i sør

Korona-pandemien gjør det vanskelig å ha vanlige arrangementer. Men det har ikke stanset menighetene som var med på denne aksjonen. Mange menigheter opprettet innsamlinger på facebook. Noen brukte spleis.no. Og andre har hatt ulike former for arrangementer både digitalt og fysisk. På Inderøya inviterte kirkene til strandtur med piknik og bading for Mali i forbindelse med aksjonen. Flekkerøy og Voie menigheter hadde digital basar og fikk inn 94 000 kroner.

Gavene fra denne aksjonen er verdifulle bidrag i en vanskelig tid. Tusen takk til alle som har tatt del i aksjonen!

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp