Gi en gave
Meny
Last ned

Overskuddet fra gallamiddagene overrakt som jubileumsgave til kirken i Kamerun

Gallamiddagene opplever stor påmelding! Så langt har over 320 meldt seg på. Overskuddet fra gallamiddagene på 150.000 kroner ble søndag overrakt kirken i Kamerun på jubileumsgudstjenesten i Ngaoundéré. Pengene skal gå til opprustning av radioen Evangeliets Røst.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Kvinner i elegante selskapskjoler og menn i stilige smokinger skal finansiere radiosendinger i et av verdens fattigste land. Deltagerne som har meldt seg på gallamiddagene til NMS betaler 2000 kroner for å spise festmiddag, høre vakker musikk og  taler fra spennende foredragsholdere.

–  Dette er en ny måte å skaffe penger til misjonen på. Folk betaler for en utelivsopplevelse utenom det vanlige. Resultatet er at vi kan gi et stort bidrag til radioarbeidet som den lutherske kirken i Kamerun driver, sier Trond Hjorteland, som er avdelingsleder for kommunikasjon og innsamling i NMS.

Fulltegnet i Sandnes

Gallamiddagen til inntekt for Kamerun, arrangeres i Sandnes, Kristiansand, Oslo, Bergen og Trondheim. De 90 plassene på Kronen gard i Sandnes ble raskt revet bort. Også på de andre stedene er det mange påmeldte. Så langt har over 320 meldt seg på.

Og ennå er det mulig å få ta del i gallamiddagene – klikk deg inn her! 

I tillegg til at menyen består av det beste restaurantene kan by på, blir det foredrag. I Sandnes, Trondheim og Oslo er det filosofen Henrik Syse som har fått den oppgaven, mens biskop Stein Reinertsen er festtaler i Kristiansand.

Fra skeptisk til begeistret

Hjorteland i NMS var i utgangspunktet spørrende til om gallamiddager var noe som Norges eldste misjonsorganisasjon burde befatte seg med. Når mer enn 320 nå har meldt seg på middagene, er spørsmålene blitt til svar.

– Dette er en tradisjon som i mange år har vært brukt i USA. Misjons- og hjelpeorganisasjoner finanserier deler av sin virksomhet gjennom slike arrangementer. Gjestene betaler en overpris for å spise middagen og får del i et spennende program, samtidig som de er med på å skaffe penger til et viktig misjonsarbeid. Jeg var i tvil om dette var noe som folk i Norge var interessert i, men nå er tvilen feid bort. Overskuddet fra disse middagene blir til en solid 100-årsgave til kirken i Kamerun og deres radioarbeid, sier Trond Hjorteland.

Oppgradering og nytt utstyr

Radio Evangeliets Røst i Kamerun har slitt med gammelt utstyr og nedslitte bygninger. Takket være gallamiddagene, vil studio bli oppgradert og nytt utstyr kan kjøpes inn. Sendingene har mange tusen lyttere i flere land i Vest-Afrika.

– Men tilbake til gallamiddagene. Er det ikke et paradoks at folk i Norge betaler 2000 kroner for å spise middag for å finansiere et radioarbeid i et land der folk knapt har råd til å skaffe seg nok mat til å overleve?

– Det er klart det er paradoksalt. Men realiteten er jo at vi gjennom å arrangere disse middagene, bidrar til at en fattig kirke kan være mer effektiv og nå lengre ut. Gallamiddagene er en måte å få norsk velstand til å bli til hjelpe kirken i Kamerun. Uten disse middagene i Norge hadde radioen i Kamerun fortsatt slitt med nedslitt og utrangert utstyr, sier Trond Hjorteland.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp