Gi en gave
Meny
Foto: Stina M. Aa. Neergård. Last ned

Stor innsats fra «Den lille hjelper» i Vestfold

– Det er bare penger som står i hodet på oss nå om dagen, smiler Laila Sætre og Aud Lima Holt. Høstens aktiviteter i foreningen har innbrakt 170 000 kroner som snart skal sendes til NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Foreningen «Den lille hjelper» i Stokke i Vestfold lever dårlig opp til navnet sitt. Siden år 2000 har foreningen sendt ca 2,5 millioner kroner til NMS. Med andre ord er de en stor og betydningsfull hjelper for misjon.

Julekaker går unna på markedet

For sju år siden ble den årlige julemessa nedjustert til å bli et to dagers salg av julekaker og andre hjemmelagede varer på Gjennestad hagesenters julemarked. Men det er ikke småtteri man kan tjene på et slikt julemarked heller. Det er mange som gjerne gjør unna baksten på denne måten, og etter to dagers salg sitter de 14 damene som er med i foreningen igjen med 70 000 kroner de kan sende til NMS. Tidligere i høst har de hatt lotteri og salg av grytekluter og andre varer som har innbrakt 100 000 kroner til.

– Vi godtar ikke at det går penger ut av foreningskontoen vår, der skal det være bare innskudd. De eneste gangene det går penger ut er når vi sender penger til NMS i juni og til jul, sier Aud med streng mine.

Vi gjør det for barna på Madagaskar

Både Aud og Laila er tydelige på at de henter motivasjonen sin i kjærligheten de har til Madagaskar og barna der. Gjennom misjonær Torbjørg Vikingsdal Andersen har de fått et nært forhold til helsearbeidet for mødre og barn på Madagaskar. De har også besøkt øya selv.

– Det var så morsomt å lese MT Misjonstidende om døve og blinde barn på Madagaskar, stråler Laila. – Jeg kjente igjen flere av barna på bildene, for vi var der i fjor, og på bildene kunne jeg tydelig se at de har vokst og utviklet seg. Det var flott å se!

Snart 100 år

Lise Lofthaug Pettersen forteller at «Den lille hjelper» startet som en pikeforening i 1922. Først var innsamlingsmålet en kristelig ungdomsskole, før det ble Sudanmisjonen og deretter NMS og Menighetsfakultetet. Også lokalt ungdomsarbeid har fått støtte fra Den lille hjelper, men de siste årene er det NMS-arbeidet på Madagaskar som har hatt gleden av å motta gavene.

Men det forestående hundreårsjubileet har de ikke begynt å planlegge så veldig.

– Vi feiret da vi fylte 95 år også, smiler Laila. – Egentlig er vi nådd en alder der vi feirer hvert eneste år vi holder på.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp