Gi en gave
Meny
Foto: Andreas Dirdal Kydland / VIGSLET KAPELLET: Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy vigslet mandag 5. september det nye kapellet på Misjonsmarka i Stavanger. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Last ned

Stavanger-biskopen vigslet nybygd kapell på Misjonsmarka

Nybygget på Misjonsmarka i Stavanger, der også NMS har sine kontorer, har fått et eget kapell. Nå er kapellet vigslet av Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Her, midt i det travle bygget til VID vitenskapelige høgskole, er det nå en plass for bønn og tilbedelse. La dette rommet være en rift mellom tid og evighet, sa Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy da kapellet var fylt til siste ståplass under gudstjenesten 4. september.

Flerbruk

Fakultetsbygget på Misjonsmarka i Stavanger er et hus med mange rom. De fleste av disse rommene er det bare VID vitenskapelige høgskolen som bruker. Men midt inn i høyskolens arena, like innenfor hovedinngangen, er det et rektangulært rom som er byggets kapell. Et bilde av Stavanger-kunstneren Kjell Pahr-Iversen henger over kapellets alterbord.

I det gamle hovedkvarteret til NMS var det et «stillerom» som ble brukt til andakter og gudstjenester. Her hadde også de ansatte sine daglige andakter. Når VID og NMS nå samlokaliseres, blir det også felles bruk av kapellet, blant annet felles andakt.

– Hver dag klokka 11.05 er det andakt her i kapellet. Dette er en samling for studenter og ansatte på VID, men også for andre brukere, sa Terese Bue Kessel i forkant av vigslingsgudstjenesten.

Hun er leder for teologistudiet ved VID. Studentene som utdanner seg til å bli prester, skal også bruke kapellet til «øvelsesgudstjenester».

Vigslingen av kapellet på Misjonsmarka var lagt til en mandag. Hver mandag skal det være nattverd i kapellet. På den måten gikk vigslingsgudstjenesten inn i gudstjenestelivet som etableres på det nye skole- og misjonsanlegget.

Felles andaktsliv

Generalsekretær Helge S. Gaard i NMS var til stede under vigslingsgudstjenesten. Han er glad for at kapellet nå er kommet på plass.

– Når vi nå flytter inn i et nytt bygg sammen med VID, er flott av vi kan ha felles andaktsliv med studenter og ansatte på høyskolen. Båndene mellom VID og NMS blir styrket av dette.

Men Gaard er ikke bare opptatt av båndene til høgskolen, men også av at andaktslivet er viktig for de NMS-ansatte i det arbeidet de står i.

– NMS er involvert i arbeidet med å formidle Guds ord til hele verden. Vårt mål er å skape en levende kirke over hele jorden. Dette er et ambisjonsrikt mål. Skal vi ha noe å gi i dette arbeidet, må vi også få. Gjennom andaktslivet i det nye kapellet får vi noe vi kan bringe videre, sier Gaard, som gleder seg til de faste andaktene i det samme bygget som han selv har kontor i.

VIGSLET: Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy vigslet det nye kapellet. Foto: Martin Eikeland

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp