Gi en gave
Meny
Last ned

St.Hans for hele familien

Årets feiring var lenge usikker. Hvordan ble det med smittevernregler? Hva med været? Har vi ansatte? 15. juni kom det endelige svaret. Det ble mulig å få til en samling på idylliske Stenbekk for inntil 200!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Tradisjon tro har det vært feiring på Stenbekk misjonssenter helt siden NMS overtok eiendommen i 1969. Mange har kommet for å smake på rømmegrøten, sitte rundt bålet og høre på musikken. Få en god andakt og kjenne på glede og fellesskap.

I år ble mye annerledes. Fokuset var på familien. Arrangementet startet tidligere på dagen, det var salg av hamburger, pølser, vafler, brus og is. Alt ble rigget til ute med god avstand og sprayflasker med bakteriedrepende middel lett tilgjengelig. Været slo også til, sjelden har været vært bedre enn det var i år.

Klokken 15.00 var de første på plass, forventningsfulle kom de allerede en time før oppsatt starttidspunkt. Parkeringsplassen ble etterhver full av biler, fotballbanen måtte tas i bruk. Ved inngangen måtte alle notere navn og telefonnummer. Listen ble fylt opp, 130 personer, 150 personer… Vi var spente. Det ville være kjedelig å avvise mennesker i porten.

Aktivitetene var klare. Her kunne de minste hoppe i hoppeslott, klatreveggen var rigget for de litt større. For både barn og voksne var hesteskokastingen populært. Naturstien for hele familien ble gått gjennom av flere. Stor takk til Skogens menn og Sarpsborg frivillighetssentral som var med og arrangerte denne.

Køen foran matsalget ble etterhvert lang, dels på grunn av 1 meters regel, men også fordi det var mange sultne mennesker. Lukten av nydelig grillmat skjerpet appetitten. Et høydepunkt for barna var dukketeateret. Her dukket både Hane Gal, Fred og Kåre Kra opp. At alle er skapt av Gud, verdifulle med sine talenter var Fred opptatt av. Vi kan dele med hverandre det vi har, både tro, tid, ting og talent. Dette var gøy! NMSU, som er NMS sin barne- og ungdomsorganisasjon,  er også opptatt av dette. De arrangerer sammen med kirken og alene flere leirer for barn på Stenbekk. Allerede i august er det leir igjen, Globusagentleir. Mange av barna som var her denne dagen dukker nok opp igjen, for på Stenbekk var det gøy å være! Vi skal ikke si at vi var særlig opptatt av det sunne denne dagen, vi ønsket å gi barna noe godt, det fikk de, også i form av gratis sukkerspinn. Maskinen gikk hele dagen og 5,5 kg med sukker ble laget om til deilig sukkerspinn!

Da dagen var omme, var vi som hadde jobbet med dette takknemlige. Hele 199 mennesker kom, vi måtte ikke avvise noen. Salget av mat gikk over alle forventning. Over 35 000,- ble det solgt matvarer for. Det er en takknemlig jobb å kunne være med å arrangere et slikt arrangement, vi fikk det til og vi fikk virkelig vist Stenbekk fra sin beste side, til mange nye familier som ikke hadde vært her før.

Dette var også starten på sommersesongen på Stenbekk. Her er det åpent hver dag gjennom sommeren fra kl. 12.-16. Kom innom og kjøpe en vaffel og kaffe. Få med deg et kart over turløyper i området. Slapp av med en bok i hagen, eller kanskje vil du bare slappe av i en av våre hengekøyer? Er du på ferie og trenger rimelig overnatting? Vi har supre familierom med bad i rolige og idylliske omgivelser, ta bare kontakt!

Stenbekk skal være et stoppested, et sted du kan hvile mens du er underveis, enten i livet eller på reise. Her vil du møte varme og omtanke, vi ønsker å gi deg påfyll! Det er derfor vi sier:

«Stenbekk, stoppested med påfyll».

Hjertelig velkommen til en pause.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp