Gi en gave
Meny
Foto: Victoria Parmas Last ned

Spennende forventning

– Vi har nok penger til å få tak og vegger på plass, men deretter er alt i Guds hender, forteller misjonær Magne Mølster fra menighetsplanteprosjektet i Saku, Estland. Gravearbeidet på kirketomta ble nylig satt i gang.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Mihkel Reinup (84), også kalt «sjefsforbederen», fikk det ærefulle oppdrag å ta det første spadetaket på tomta. I juni skal hjørnesteinen nedlegges, med både erkebiskop og ordfører til stede. Ved første spadetak ble det en kort liturgi og bønn om velsignelse av arbeidet og arbeiderne. Tak og vegger er sikret økonomisk, og menigheten gjør sitt til at man skal få varme i nybygget før vinteren. Det er også lettere å utfordre både lokale og utenlandske givere når arbeidet er satt i gang.

Bønnesvar
Menigheten vokser, og opplevde at sju voksne i alderen 19 til 47 år ble døpt og konfirmert før jul.  To av disse er allerede med i husgrupper.  Menigheten er overbevist om at forbønn er en viktig del av det som skjer, og her har Mihkel Reinup vært en viktig brikke. Han og mange andre eldre i Saku ba i år etter år om det som den gang bare var en drøm. Bønnesvarene kom etter hvert: Barn og unge som tror på Jesus, menighetsdannelse, og nå skal det bygges kirke. Selv om det nå bare er Mihkel Reinup som er igjen av den gamle bønnegruppen, er det veldig gledelig at man nå har forbedere andre steder. I tillegg er det startet opp to husgrupper i menigheten, en for ungdom og en for barnefamilier. Her er bibel, bønn, liv og fellesskap stikkord.

Ikke bekymret
I Mustamäe fikk menigheten en million euro fra staten via EELK Konsistorium rett før jul. Dermed fortsetter bygningsarbeidet på den nye kirken! Kirken var bare en umulig drøm for ti år siden, og nå står den der. Gud har gjort det umulige mulig! Men om selve bygget er oppe, gjenstår det innvendige arbeidet. Menigheten håper å få samlet inn mellom 10 000 og 20 000 euro i tillegg til det de allerede har, slik at det blir mulig å få gjort ferdig kontorer og entreen før 1. september. Da kan man begynne å bruke dette til samlinger, noe som er nødvendig fordi menigheten er sagt opp fra bydelshuset de nå leier plass i. Dette bygget skal nemlig rives. Men som de selv sier:  – Gud har velsignet oss rikelig, så vi er ikke bekymret. Vi vet at han har en plan, og vi tar imot alt i takknemlighet!

Videoklipp fra det første spadetaket på menighetens FB-side: https://www.facebook.com/watch/?v=266026610967627

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp